Marchiza Tracy Worcester – premiul de excelenţă la Astra Film Festival

0
367
Bobby Kennedy, Tracy Worcester şi echipa filmului
Bobby Kennedy, Tracy Worcester şi echipa filmului

Regizoarea Tracy Worcester (52 de ani), sora actriţei britanice Rachel Ward (cunoscută publicului românesc pentru rolul principal din Pasărea Spin), va primi Premiul de Excelenţă pentru implicarea sa puternică în campanii de ecologie, la Astra Film Festival (25 – 30 octombrie). Trofeul îi va fi oferit de revista The One, în cadrul galei de închidere a evenimentului, sâmbătă, 29 octombrie, de la orele 19:.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu.

Tracy Worcester îşi va prezenta în festival, în premieră, documentarului Pig Business / Afacerea cu porci. Filmul va fi proiectat duminică, 30 octombrie, de la ora 15.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în cadrul programului special EcoCinematogrAFF. Documentarul urmăreşte expansiunea gigantului american Smithfield în industria procesării cărnii de porc din Polonia şi România, unde a început prin a cumpăra pe mai nimic fostele ferme de stat şi a sfârşit prin a domina întreaga piaţă. Porcii sunt înghesuiţi în cuşti şi îndopaţi cu antibiotice. Oamenii de ştiinţă sunt îngrijoraţi că abuzul de medicamente aduce cu sine şi mai multe boli, locuitorii din vecinătate sunt intoxicaţi de mirosuri, iar micii fermieri locali nu au nicio şansă în faţa competiţiei şi îşi abandonează fermele. Prin vocea lui Robert Kennedy Jr. şi a altor lideri politici, filmul atrage atenţia asupra realităţilor ascunse ale acestei industrii.

Actriţa şi regizoarea cu origini nobile – din spiţa Earl of Dudley -, căsătorită cu marchizul de Worcester, e activistă în ecologie încă din anii 80. Printre altele, patronează Societatea Internaţională pentru Ecologie şi Cultură şi Soil Association din Marea Britanie şi face parte din board-ul revistei The Ecologist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here