Film și dans cu Oleg Mutu, în „Silent Places”

0
409

Silent Places

Directorul de imagine Oleg Mutu semnează, alături de coregrafa și dansatoarea Simona Deaconescu, scurtmetrajul Silent Places, un film cu și despre dans, pe coloana sonoră a compozitorului Tibor Cári. Filmulse va lansa pe 24 noiembrie, ora 20:30, la Muzeul Național al Țăranului Român – Studioul Horia Bernea, împreună cu o expoziţie cu fotografii realizate de Oleg Mutu după încheierea filmărilor, cu echipa de dansatori.

„Un moment de întâlnire dintre două priviri se transformă într-o poezie a clipei, o bucată de timp expandat în care emoţiile se întind la maximum. Lirismul, tensiunea și neașteptatul unor momente de îmbujorare, de panică, de impact cazual nasc o poveste spusă din interior spre exterior”, se arată în prezentarea filmului.

Oleg Mutu este director de imagine și co-producător al scurtmetrajului, alături de Anamaria Antoci. Regia și coregrafia îi aparțin Simonei Deaconescu. Dansatorii sunt Dragoș Istvan Roșu, Răzvan Stoian, Irina Ștefan, Simona Deaconescu, Alexandra Bălășoiu.

Simona Deaconescu este coregraf și dansator, cu studii în regie de film. Până în prezent, a realizat patru lucrări coregrafice proprii, printre care şi „Camera 0001_Fabrica de Vise” – spectacol prezent în stagiunea Centrului Naţional al Dansului. Oleg Mutu este directorul de imagine al unora dintre cele mai apreciate filme românești din ultimul deceniu. Printre ele se numără Moartea domnului Lăzărescu, 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile și După dealuri.

Tibor Cári a compus muzica pentru aproximativ 100 de spectacole, având colaborări atât în film cât și în teatru, publicitate și televiziune. În 2013, a obţinut Premiul special pentru muzică de teatru în cadrul Galei Uniter.

Scurtmetrajul a fost realizat în cadrul proiectului „Camera 0001_Fabrica de vise”, în co-producție cu Stalker Film și Somnia Film, finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, în parteneriat cu CNDB, cu sprijinul Cinelabs România, Raza Studio, R3.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here