Wong Kar-wai deschide Festivalul de la Berlin

0
379

Regizorul chinez Wong Kar-wai (In the Mood For Love, Chungking Express, Happy Together) va veni la Berlin 2013 în dublă ipostază: ca preşedinte al juriului competiţiei şi ca regizor invitat să deschidă ediţia a 63-a cu filmul la care lucrează de ani buni: The Grandmasters.

Pe 7 februarie 2013, portretul lui Ip Man, legendarul expert în arte marţiale care l-a antrenat pe Bruce Lee, va deschide oficial Festivalul de la Berlin, în afara competiţiei. În distribuţie şi pe covorul roşu se vor afla staruri ale cinema-ului asiatic precum Tony Leung şi Ziyi Zhang.

Undeva în sudul Chinei, în anii 30, un tânăr dintr-o familie bogată, care practică artele marţiale de la 16 ani, iese în evidenţă ca unul dintre cei mai talentaţi luptători. Adevăratul Ip Man s-a născut în 1893 şi a murit în 1972, anul în care a încetat din viaţă şi elevul său, Brucee Lee.

Deşi pe 8 ianuarie este planificată premiera chineză a filmului, Wong Kar-wai face încă ultimele finisaje la filmul său, un proiect despre care cineastul a vorbit pentru prima dată în 1996.

În cursa pentru Leul de Aur, între 7 şi 17 februarie, intră şi un film românesc: Poziţia copilului, în regia lui Călin Peter Netzer, un film despre o relaţie sufocantă mamă-fiu, în noul „high-class” românesc, cu Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here