Ochelarii lui Mălăele, papionul lui Beligan şi un costum din „Mihai Viteazul”, scoase la licitaţie

0
1175

Casa de licitaţie Artmark scoate la vânzare, pentru prima dată, o selecţie de afişe vechi, obiecte care au aparţinut unora dintre cei mai cunoscuţi actori români şi piese valoroase din recuzita unor filme. Licitaţia Cinema Memorabilia va avea loc joi seara, 23 februarie, la Athénée Palace Hilton din Bucureşti.

Piesele cheie sunt două costume din recuzita filmelor istorice Mihai Viteazul (1970) şi Mircea (1989), ambele regizate de Sergiu Nicolaescu şi au fost puse la dispoziţie de Studiourile MediaPro.

Costumul de damă din Mihai Viteazul, o rochie specifică Italiei renascentiste (foto), în stare perfectă de conservare, a fost purtat de Irina Gărdescu în rolul contesei Rossana Viventini. Realizată din catifea neagră, rochia este decorată cu brocart auriu pe corsaj, mâneci şi talie şi vine împreună cu un accesoriu pentru păr din fir aurit, după moda nobiliară italiană de sfârşit de secol al XVI-lea. Preţul de pornire al lotului este de 850 de euro.

Costumul bărbătesc din Mircea a fost purtat de Colea Răutu şi este o uniformă de comandant otoman, compusă din tunică cu aplicaţii de metal şi piele, pantaloni şi turban de catifea neagră.

Alte obiecte de valoare aflate în licitaţie sunt brăţara purtată de Maia Morgenstern în piesa Tangou final, confecţionată din argint şi aur, decorată cu diamante, rubine şi smaralde (preţ de pornire 200 de euro), o pereche de ochelari ai lui Horaţiu Mălăele (preţ de pornire 250 de euro) sau papionul lui Radu Beligan, purtând autograful acestuia (preţ de pornire 150 de euro).

La vânzare sunt scoase şi un set de cercei cu pandativ care i-au aparţinut Torei Vasilescu în Cuibul de viespi, pipa şi bastonul lui Geo Saizescu din filmul Eu, tu şi Ovidiu (1977), precum şi un portret sculptat al lui Toma Caragiu. Afişele originale ale unor filme ca Secretul lui Bachus, Un comisar acuză sau Dacii au un preţ de pornire de 100 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here