Documentarul „Un gând, un vis, Doyle…și-un pix”, proiectat la ICR

0
492

un gand, un vis, doyle si-un pix

Joi, 21 februarie, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va fi proiectat documentarul Un gând, un vis, Doyle…și-un pix, realizat de Bogdan Ilie-Micu și distins la TIFF 2012 cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut. Criticul de film Cristina Corciovescu va modera, la finalul proiecției, o discuție cu regizorul.

Filmul a avut premiera internațională în 2012 în Italia, la Milano International Film Festival. Pelicula a fost inclusă și în programul festivalului Making Waves: New Romanian Cinema de la New York și la festivalul de film documentar DocEst, din Iași.

Bogdan Ilie-Micu a absolvit în 2009 cursurile Universității Media, secția de regie film și TV, la clasa profesorului Andrei Blaier. În timpul facultății a realizat filmele de scurtmetraj Răfuiala și 5 secunde.

Bogdan Ilie-Micu reface călătoria fotografului Mihai Barbu în Mongolia, pe motocicleta sa botezată Doyle, folosind cele 800 de fotografii realizate de acesta pe parcursul drumului prin Ucraina, Rusia, Mongolia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbaijan, Georgia, Armenia, Turcia, Bulgaria și înapoi în România.

„Într-o dimineaţă caldă de iulie, luându-și la revedere de la prieteni, Mihai își face cruce, încalecă şaua motocicletei sale pe nume Doyle şi pleacă în călătorie: din România până în Ulan Bator, și înapoi. El, care nu s-a considerat niciodată un mare motociclist, el, care cade ca musca-n curbă fără să știe ce l-a lovit, căruia îi e frică de viteză, nu știe să pună genunchiul jos sau să polizeze scărițele, care face cu plăcere un ocol de o sută de kilometri ca să evite cinci kilometri de nisip, tocmai el va parcurge 26 de mii de kilometri în patru luni, traversând 14 țări”, așa sună  începutul aventurii lui Mihai Barbu.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here