Igor Cobileanski regizează un serial pentru HBO

0
730

igor cobileanski

Regizorul basarabean Igor Cobileanski va regiza serialul Umbre, cea de-a treia serie adaptată de HBO Europe pentru România, după În derivă și Rămâi cu mine. Producția are la bază un format australian, Small Time Gangster, iar scenariul a fost adaptat de Bogdan Mirică, scenarist și regizor.

Script reader pentru Studiourile Slingshot, la începuturile carierei sale, Mirică a lucrat pentru seriale MediaPRO și are experienţă în producții de televiziune, dar a semnat, ca regizor, și unul dintre cele mai bune scurtmetraje românești recente, Bora Bora.

Cu excepția a două episoade, care vor fi regizate de Bogdan Mirică, restul seriei Umbre va fi realizat de Igor Cobileanski, autorul a trei scurtmetraje foarte populare – Când se stinge lumina, Sașa, Grișa și Ion și Plictis și inspirație – și câștigătorul premiului Gopo 2014 pentru cel mai bun debut, pentru filmul La limita de jos a cerului.

Filmările încep în luna iunie, cu Șerban Pavlu în rolul principal, al unui taximetrist care face bani și ca recuperator pentru un mafiot local. După ce omoară accidental un om, Relu vrea să iasă din lumea interlopă, dar nu mai are cale de întoarcere.

Actor de film și teatru, Șerban Pavlu este cunoscut pentru rolurile din  filmele Toată lumea din familia noastră (Gopo pentru Cel mai bun actor în rol principal, 2013), Câinele Japonez sau Roxanne.

Umbre este cel de-al treilea serial original produs de HBO Europe în întregime în România. Small Time Gangster a fost creat de Boilermaker Burberry PTY Ltd și distribuit de DRG. Din partea HBO Europe, producători executivi sunt Antony Root și Wayne Henry, iar din partea HBO România, Carmen Harabagiu este producător executiv, iar Aurelian Nica este producător. Compania de producţie este Multimedia Est, iar producător este Dragoș Vîlcu.

Premiera este programată la începutul anului viitor.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here