„Paulette”, cea mai bună comedie la Festivalul Comedy Cluj

0
671

PAULETTE

Sâmbătă seară, după nouă zile cu peste 120 de filme din 35 de ţări, Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj și-a acordat premiile, la  Cinema Florin Piersic. Câștigătorul competiției (care a inclus zece titluri) a fost Paulette, în regia lui Jérôme Enrico, povestea unei bătrâne care intră într-o afacere surprinzătoare pentru vârsta ei – dealer de canabis. Pe afiș, celebra actriță Bernadette Lafont.

Premiile Comedy Cluj 2013:

Cel mai bun film: Paulette (Franţa, 2012, regia Jérôme Enrico)

Cea mai bună regie: Matteo Garrone – Realitate / Reality (Italia, 2012)

Cel mai bun scenariu: Régis Roinsard, Daniel Presley, Romain Compingt – Populaire (Franţa, 2012, regia Régis Roinsard)

Cea mai bună interpretare (rol principal): Ton Kass – Matterhorn (Olanda, 2013, regia Diederik Ebbinge).

Premiul Publicului: Quartet (Marea Britanie, 2012, regia Dustin Hoffman)

Pentru competiția dedicată filmelor de scurt metraj, juriul a fost compus din 40 de spectatori care au notat filmele din ambele secţiuni (studenţesc şi independent). Câştigătorii sunt:

Cel mai bun scurtmetraj studenţesc: Pui pentru Karl / Huhn für Karl (Germania, 2012, regia Jan Liedtke)

Cel mai bun scurtmetraj independent: Frank-Étienne (Franţa, 2012, regia Constance Meyer)

Premiul de Excelenţă a fost acordat în acest an Oanei Pellea și, post-mortem, lui Amza Pelea, ca recunoaştere pentru întreaga activitate şi contribuția sa în „construcţia” comediei româneşti.

Festivitatea de decernare premiilor celei de-a 5-a ediţie a fost urmată de spectacolul-eveniment „The Chaplin Project”, un cine-concert susținut în avanpremieră la Cluj de Serge Bromberg.

Juriul acestei ediţii a fost prezidat de Maja Bogojević, decan şi lector al Universităţii Donja Gorica din Muntenegru, dar şi fondator şi preşedinte al secţiunii din Muntenegru al asociaţiei FIPRESCI. Alături de ea, au jurizat producătorul Dan Burlac, Simone Fenoil, directorul departamentului de Proiecte Europene la Scuola Holden din Italia, Ksenia Koltsova, care a lucrat timp de 10 ani pentru festivaluri internaţionale din Rusia, şi Oscar Alonso, distribuitor la compania Latido Films.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here