TIFF, inclus în selecția Best Film Fest Series, la New York

1
618

Piata Unirii_TIFF 2013

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va fi prezentat la New York, în cadrul Best Fest Film Series, un eveniment inedit inițiat de centrul cultural The Town Hall și directorul său artistic, M.A. Papper, care celebrează cele mai interesante zece festivaluri de film din lume

Una dintre mărcile de tradiție ale orașului New York, clădirea istorică Town Hall, inaugurată în 1921, găzduiește concerte, spectacole de teatru și dans, lecturi și alte evenimente culturale, la care asistă peste 200.000 de spectatori, în fiecare an.

Potrivit unui comunicat, Best Fest Film Series debutează pe 3 februarie, cu o seară specială dedicată TIFF-ului, în prezența directorului artistic al festivalului, Mihai Chirilov. Acesta va discuta despre selecție și concept, va prezenta posterele originale ale celor 12 ediții și câteva dintre trailerele memorabile din istoria festivalului clujean. Un invitat american care a fost la TIFF va povesti despre experiența lui la festival, după care spectatorii vor urmări filmul Despre oameni și melci (r. Tudor Giurgiu). Seara se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri.

„Decizia celor de la Town Hall de a include TIFF-ul în cadrul acestei serii și prezența festivalului clujean în cadrul evenimentelor de pe Broadway ne onorează. Mai mult, ineditul acestei inițiative și faptul că TIFF-ul deschide această serie dedicată celor mai excitante festivaluri internaționale mi-au dat ocazia de a concepe cap-coadă o seară, sper eu, cât mai atractivă și mai fun pentru cei prezenți la eveniment”, declară Mihai Chirilov.

Printre festivalurile incluse în selecția primei ediții a Best Fest Film Series se află Slamdance Film Festival (Utah, SUA), Rotterdam International Film Festival (Olanda) sau Morelia International Film Festival (Mexic).

În cei 12 ani de existenţă, TIFF-ul, organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, a devenit un brand recunoscut în industria cinematografiei. Anul trecut, circa 62.000 de spectatori au luat parte la cele peste 400 de proiecții și evenimente, în zece zile de festival. 

Ediția a 13-a va avea loc între 30 mai și 8 iunie, la Cluj-Napoca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here