Cristina Nichituş revine. Cu „Mama ei de tranziţie!?!”

8
2159

La aproape 6 ani de la un film pe care critica l-a desfiinţat la unison, Şi totul era nimic…, regizoarea Cristina Nichituş revine cu o altă „felie de viaţă” din România contemporană: Mama ei de tranziţie!?!

Filmul produs de Paradox Film şi regizat după un scenariu de Bogdan Ficeac intră pe ecrane începând de vineri, 24 februarie. Pe afiş: Cecilia Bârbora, Mihai Bisericanu, Vali Mihali, Vasile Muraru, Gabriel Spahiu, Laura Vasiliu, Valentin Teodosiu, Andreea Măcelaru şi George Alexandru.

Iată sinopsisul:

„Un Bucureşti toropit de căldură, într-o zi de vară caniculară…, străbătut din zori şi până-n miez de noapte, în lung şi-n lat, de la cartier high-life la mahala, de la vamă la sală de sport, prin şantiere de blocuri în reabilitare, de coana Geta, patroana unei firme de termopane, care aleargă în goană, în propria-i maşină, vorbind la telefoane, în disperata încercare de a-şi aduna banii, banii ei în această plină criză…

O comedie amară şi veselă despre tranziţie… cu magnaţi, bodygarzi şi pseudo-racheţi, ori întreprinzători faliţi şi prieteni de şpriţ, în permanentă căutare de afaceri eşuate… de la o vilă de lux, la un apartament de bloc muncitoresc, de la vânzatoarea de la buticul din colţ, la Nelu- caloriferistul şi omul de la Radet, ori la terasa dintre blocuri, unde se odihnesc la o halbă de bere, înainte de şpriţul recişor cei trei prieteni: Bazil – naşul, fost sindicalist, acum pus pe liber, Marcel – fost boxer, ex-soţul Getei, şi Silviu – un pictor necunoscut… o lume în tranziţie, cu personaje, cupluri şi prieteni de tranziţie, o tranziţie abulică, cu apucături şi obiceiuri ce conduc către „întâlnirea explozivă” din final…”.

Cristina Nichituş a regizat Pădurea de fagi (1986) şi Liliacul înfloreşte a doua oară (1988) şi este profesor la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Potrivit bio-ului trimis de Paradox Film, „ultimul ei film dovedeşte fără tăgadă preocuparea responsabilă pentru contemporanietate”.

Mama ei de tranziţie!?! este realizat cu bani de la Centrul Naţional al Cinematografiei şi TVR.

 O cronică de Andrei Gorzo la Şi totul era nimic…, aici.

Fragment video din Şi totul era nimic

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here