Primele imagini din noul film al lui Mungiu

2
479

Curiozitatea presei străine o depăşeşte pe cea a presei româneşti când vine vorba de noul film al lui Cristian Mungiu. Unul dintre blogurile IndieWIRE.com, The Playlist, publică primele imagini din Provizoriu/ Beyond the Hills, preluate de pe site-ul grecesc Flix (axat, la o primă vedere, pe filme care abordează subiecte legate de religie).

După Palme d’Or-ul obţinut în 2007 cu 432, aşteptările sunt mari, la fel şi încrederea distribuitorilor. Americanii au cumpărat deja drepturile de distribuţie pentru Provizoriu, Ioncinema.com include filmul printre 100 cele mai aşteptate producţii din 2012, iar Cineuropa.org îl pomenea recent într-un articol cu peliculele despre care se zvoneşte că ar putea intra în competiţia de la Cannes.

Provizoriu/ Beyond the Hills este povestea Alinei şi a Voichiţei, două prietene crescute la orfelinat care se regăsesc după câţiva ani într-o mănăstire izolată din România. Alina se întoarce din Germania încercând s-o convingă pe Voichiţa să vină cu ea, însă aceasta din urmă pare să-şi fi găsit o familie în maicile şi preotul de acolo. Curând, Alina îl provoacă pe preot şi suferă o criză. Este dusă la spital, iar cei din mănăstire încep să creadă că tânăra este posedată şi decid să o exorcizeze. Pe afiş: actriţele debutante Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, Valeriu Andriuţă (Occident), Dana Tapalagă sau Cătălina Harabagiu.

Filmările au avut loc la Câmpina, unde a fost construit, special pentru film, un schit înconjurat de chiliile măicuţelor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here