România, pentru prima dată în board-ul European Film Promotion

0
380

EFP_BOARD_2013

Cristian Hordilă, Managing Director al Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) și manager al Festivalului Internațional de Film Transilvania, a fost ales în consiliul director al European Film Promotion (EFP).  Noul board, format din șapte membri, a fost ales pentru o perioadă de 2 ani, în cadrul adunării generale din 21 mai, de la Cannes.

„Mă bucur că am primit încrederea celorlați colegi dar , în același timp, cred că această alegere înseamnă și multă responsabilitate din partea mea și implicare din partea APFR. Revoluția digitală schimbă cinema-ul așa cum îl știam noi, iar EFP-ul trebuie să se asigure că patrimoniul cinematografic european e prezent și promovat pe toate canalele și mediile. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că prezența filmului european în alte teritorii este susținută în continuare. Cred că obiectivele EFP sunt clare pentru următorii ani, sper să asigurăm și resursele necesare pentru a le îndeplini”, a declarat Cristian Hordilă, potrivit site-ului APFR.

Din board mai fac parte: Christian J. Lemche – președinte EFP, Martin Schweighofer – vicepreședinte EFP, Rafael Cabrera – Marketing Manager, ICAA – Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales, Spania, Françoise Lentz – Head of Promotion Film Fund Luxemburg, Teresa McGrane – Deputy CEO Irish Film Board, Mariette Rissenbeek – Managing Director German Films.

EFP este unica rețea europeană de acest gen care promovează cinema-ul european, precum și talentele din spatele său, în întreaga lume. A fost înființată în 1997 și are în prezent organizații din 36 de țări.

Cristian Hordilă este, din 2011, reprezentantul Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc în European Film Promotion și este implicat în proiecte precum Shooting Stars, Producers on the Move sau Operation Kino. De asemenea, este managerul TIFF, începând din 2012.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here