Marilyn Monroe, gigantică pe Michigan Avenue din Chicago

0
1940

Din Chicago. Recent, statuia uriaşă a lui Marilyn Monroe a fost instalată într-unul dintre cele mai mari oraşe ale Americii. Marian Petruţa, autorul blogului www.RoUSA.blogspot.com, ne oferă câteva fotografii şi un scurt text despre eveniment.

Fascinaţia americanilor pentru sex simbolul feminin al anilor ’50-60 s-a materializat zilele trecute într-o statuie gigant, dezvelită în centrul oraşului Chicago, pe faimosul bulevard Michigan Avenue.

Scena în care Marilyn Monroe este surprinsă cu rochia ridicată face parte din celebrul The Seven Year Itch, realizat în 1955 de regizorul Billy Wilder. Partenerul actriţei în film, actorul Tom Ewell, a câştigat pentru acel rol premiul Globul de Aur, pelicula fiind considerată şi una dintre cele mai bune comedii ale secolului.

În respectiva scenă, actriţa se opreşte pe grătarul unei guri de metrou din New York, unde briza de aer provocată de trecerea metroului face ca rochia să i se ridice în sus, dând naştere uneia dintre imaginile iconice ale secolului trecut.

Lucrarea, înaltă de aproximativ 8 metri, o înfăţişează pe actriţă cu ochii închişi, purtând sandale şi o rochie albă, sub care se zăresc chiloţii albi. Statuia îi aparţine artistului octogenar Seward Johnson, care a creat şi alte lucrări cunoscute precum „American Gothic”, „God Bless America” sau statuia Regelui Lear, expusă în acelaşi loc acum doi ani.

Noua statuie face concurenţa faimosului bob de fasole din zona centrală a oraşului, care este cel mai fotografiat punct de atracţie din Chicago. Chiar dacă părerile trecătorilor sunt împarţite cu privire la valoarea şi amplasarea ei, cert este că statuia atrage deja, zilnic, mii de turişti dornici să aibă ca suvenir o fotografie sub fusta fluturânda a lui Marylin Monroe.

Marian Petruta
Chicago, USA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here