Claude Lelouch îşi aduce „Iubirile” în România

0
534
Claude Lelouch
Claude Lelouch

Regizorul francez Claude Lelouch se întoarce la Bucureşti cu Ces amours-là/ Iubiri din trecut, drama pe care, cu un an în urmă, a filmat-o la studiourile MediaPro din Buftea. Vineri, cineastul va participa la premiera de gală de la CinemaPRO, la ora 19.30, alături de protagonista filmului, Audrey Dana, şi de compozitorul Laurent Couson (Restul e tăcere). Amfitrionul galei va fi actorul Florin Busuioc, care a avut un rol secundar în film.

Lelouch, câştigătorul unui Palme d’Or şi al unui Oscar pentru Un homme et une femme (1966), şi-a început cariera cu gândul că va face la un moment dat acest film. De aceea, a păstrat câteva secvenţe din cele peste 40 de pelicule ale sale, pe care le-a combinat cu scenele filmate la Buftea.

„Ce am încercat eu să fac e aproape imposibil. Nici o companie de asigurări n-a fost dispusă să protejeze aceste imagini, care poate n-ar fi fost utilizate niciodată. Filmul acesta e un pariu, în întregime. Un pariu cu cinema-ul, pentru că vorbeşte şi despre cinema, şi despre muzică, iubire, viaţă, moarte, trecerea timpului. Voi încerca să pun în el toate obsesiile mele de-o viaţă, tot ce m-a făcut să mă trezesc în fiecare zi, la 5 dimineaţa. Voi vorbi despre tot ce iubesc şi tot ce urăsc, despre dragoste şi război – pe care-l detest din tot sufletul”, declara regizorul cu un an în urmă, pentru „Evenimentul zilei”.

Ces amours-là radiografiază mai mult de jumătate din secolul XX, prin prisma iubirilor unei femei. În film apar şi Raphaël – un star în vogă în Franţa, Anouk Aimée (protagonista din Un homme et une femme), Dominique Pinon, Judith Magre, Christine Citti, Jacky Ido (Inglourious Basterds) şi Salomé Lelouch, fiica cineastului. Roluri secundare au primit şi Zoltan Butuc, Ştefan Velniciuc, Ingrid Bişu, Nicolle Gheorghiu şi Marie Beldiman.

Iubiri din trecut poate fi vizionat de vineri, 24 septembrie, la Hollywood Multiplex, Movieplex, CinemaPRO şi în reţeaua Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Bacău).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here