Artistul olandez Rosto vine la Anim’est 2012

0
693

Animatorul olandez Rosto, autorul lui The Monster of Nix, prezentat anul trecut în competiţie,  este invitatul special de anul acesta al Anim’est (5 – 14 octombrie) şi membru al juriului Competiţiei de Scurt şi Lung Metraj, anunţă organizatorii.

Rosto este regizor, artist, autor de roman grafic şi fondatorul Studio Rosto A.D., cunoscut pentru clipuri animate, proiecte de televiziune şi scurt-metraje independente. Primul succes a fost Anglobilly Feverson, care a dat startul unei serii de premii şi prezenţe la marile festivaluri. Următorul film, Jona/Tomberry, a fost distins cu Marele Premiu Canal+ la Cannes 2005.

Un alt proiect al său a fost trilogia Mind My Gap, proiect care îmbină animaţia cu romanul grafic. Pentru ultimul scurtmetraj, The Monster of Nix, Rosto a colaborat cu muzicieni şi cineaşti celebri, ca The Residents, Terry Gilliam sau Tom Waits. În prezent, lucrează la dezvoltarea câtorva concepte pentru lungmetraje.

Despre tehnica sa de lucru şi creaţiile sale, Rosto le va vorbi spectatorilor Anim’est vineri, 12 octombrie, de la ora 18.00, la Cinema Studio.

La Anim’est 2012, Rosto este şi unul dintre membrii juriului pentru competiţia oficială de lung şi scurt metraj, alături de criticul de film japonez Nobuaki Doi şi producătorul francez Jean Pierre Lemouland, fondatorul unuia dintre cele mai importante studiouri de animaţie din Franţa, JPL Films . Acesta din urmă va fi şi protagonistul unei alte prezentări speciale din cadrul festivalului.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc in perioada 5-14 octombrie, la Cinema Patria, Studio şi Club Control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here