50 de ani de Pantera Roz la Anim’est

0
458

Pantera Roz (1)

La ediția din 3 – 12 octombrie, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est sărbătorește 50 de ani de când Pantera Roz, cea mai hip felină, a apărut pe ecrane pe acordurile celebrei coloane sonore semnate de Henry Mancini.

Aniversarea Panterei începe sâmbătă, pe 4 octombrie, de la ora 20.00, la Cinema Studio, cu o proiecţie specială 50 Years of Pink! a celor mai reprezentative scurtmetraje din celebra serie animată, – un program restaurat şi digitalizat. Noaptea continuă cu o petrecere de la ora 22.00, la Re:Animation Hub, la Carol 53, pe Bulevardul Carol I.

Inserţiile tematice de saxofon şi ritmuri de funk & disco vor fi asigurate de cei de la Nicecream.fm, iar outfitul e obligatoriu să conţină ceva roz.

Creată în anii 1960 de Friz Freleng şi David DePatie pentru genericul comediei poliţiste Pantera Roz, cu Peter Sellers în rolul zăpăcitului inspector Clouseau, personajul animat a devenit rapid într-atât de popular, încât creatorii săi au conceput, la scurt timp după, o serie animată separată. Primul film din serie, The Pink Phink, câştiga, în 1964, premiul Oscar pentru cel mai bun scurt metraj de animaţie, iar în anii 1970, Pantera Roz devenise personaj de benzi desenate, cu propria emisiune matinală televizată şi o serie de apariţii speciale în emisiuni TV.

Un bilet la 50 Years of Pink! va costa 15 lei și va permite accesul atât la proiecția de la Cinema Studio, cât şi la petrecerea de la Re:Animation Hub. De asemenea, vor putea fi achiziţionate separat bilete de acces la petrecere, în valoare de 10 lei. Biletele vor putea fi cumpărate de pe eventbook.ro și la fața locului.

Spotul oficial Anim’est 2014:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here