Antonio Sánchez – Compozitorul coloanei sonore a filmului “Birdman”, la Jazz Night Out!

0
137

SANCEZ BUN

 

Antonio Sánchez, unul dintre cei mai mari baterişti ai lumii, câştigător a 4 premii Grammy, concertează la Bucureşti pe 6 decembrie 2015!

Născut în 1971 în Mexic, Sánchez a început  să cânte la tobe la vârsta de 5 ani. A studiat la Berklee College of Music şi New England Conservatory de unde a absolvit cu Magna Cum Laude în Jazz Studies. Are un master în Jazz Improvization, iar primul său album solo (2007) a fost înregistrat alături de celebrităţi ca Pat Metheny (în al cărui grup cânta de 15 ani), Chick Corea, Chris Potter, David Sánchez şi Scott Colley.

Versatilitatea şi influenţele muzicale dintre cele mai diverse au creat o amprentă inconfundabilă a instrumentistului şi compozitorului ce se regăseşte pe nu mai puţin de 100 de albume înregistrate cu Paquito D’Rivera, Danilo Pérez, Avishai Cohen, Gary Burton, Dianne Reeves, Joshua Redman, John Patitucci, Dee Dee Bridgewater etc.

În 2014 Antonio Sánchez a compus coloana sonoră pentru filmul Birdman (câştigător a 4 premii Oscar)- al reputatului regizor Alejandro González Iñárritu (Amores Perros, Babel), creaţie care i-a adus o nominalizare la Globul de Aur pentru cea mai bună coloană sonoră, dar şi premii, Soundtrack Stars la Festivalul de la Veneția fiind doar unul dintre acestea.

Improvizaţiile sale organice susţin ritmul filmului, un element inedit fiind sunetul ,,patinat’’, crud,  obţinut prin reînregistrarea tobelor. De altfel, după cum mărturiseşte şi Iñárritu, muzica compusă de Sánchez este un personaj în sine; tobele, cu sunetul lor visceral şi jazzy sunt bătăile de inimă ale personajelor.

Sánchez a continuat experienţa din Birdman în ceea ce el numeşte cel mai ambiţios proiect al său – albumul Meridian Suite – reunind muzicieni despre care artistul crede că sunt capabili să cânte orice partitură muzicală.

Grupul va prezenta în premieră la Bucureşti această ,,aventură’’ electro acustică ce integrează elemente de rock  şi improvizaţie, o declaraţie muzicală îndrăzneaţă despre ceea ce ar putea însemna jazz-ul modern.

Artistul mexican explorează pe acest disc conceptul meridianelor ca spaţiu de întâlnire dintre sunete, emoţii şi idei. Meridian Suite este gândit ca un roman sonor şi conturează perfect identitatea şi evoluţia muzicală a instrumentistului. Albumul punctează un moment important în cariera celui pe care Pat Metheny îl considera unul dintre cei mai dăruiţi baterişti contemporani.

După ce a demonstrat tot ce era de demonstrat ca virtuoz, Antonio Sánchez trece cu propriul său grup la o altă etapă, aducând pe scenă energia irezistibilă a unui quartet care sfidează convenţiile şi redefineşte experienţa de concert.

Antonio Sánchez & Migration vor concerta pe 6 Decembrie, ora 20:00 la Sala Radio din Bucureşti în cadrul Jazz Night Out, în formula: Antonio Sánchez-tobe, Seamus Blake-saxofon, John Escreet-pian, Matt Brewer-contrabas.

Creată de Twin Arts, Jazz Night Out este una dintre cele mai fresh platforme muzicale din România. Mereu conectată la nou, Jazz Night Out aduce pe scenele din Bucuresti cei mai cool si iubiți artişti de jazz ai lumii.

Biletele pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas)) şi online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro şi paginile de Facebook Twin Arts şi Jazz Night Out.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here