„Into the Badlands”: arte marțiale, post-apocalipsă și Louisiana

3
4762

După seriale ca Mad Men, Breaking Bad sau The Walking Dead, canalul AMC are o carte blanche uriașă din partea fanilor serialelor TV. Până la proba contrarie, tot ce iese din studiourile AMC – disponibil, în sfârșit, și în România – are un certificat de garanție împotriva deziluziilor crunte. După cum a primit presa anglo-saxonă primele două episoade din Into the Badlands, cea mai recentă producție marca AMC, lansată pe 16 noiembrie, garanția e încă valabilă.

Pe 23 noiembrie, al doilea episod din serialul creat de Miles Millar și Alfred Gough (Smallville, Îngerii lui Charlie) va fi difuzat inclusiv în România, după un debut impresionant cu 6,4 milioane de telespectatori în Statele Unite. Acțiunea se petrece undeva în inima Americii, într-un viitor neprecizat, post-apocaliptic, în care armele de foc au fost interzise, iar cei șapte baroni feudali care controlează lumea se folosesc de propriile armate de luptători kung fu pentru a-și păstra puterea. Asasinii nemiloși precum Sunny (Daniel Wu) se numesc Clippers. Traseul lui de killer temut se schimbă când îl întâlnește pe M.K. (Aramis Knight), un băiat căruia îi salvează viaţa și care are un secret întunecat legat de trecutul lui Sunny.

Daniel Wu, crescut în California, școlit și promovat de Jackie Chan în filme de arte marțiale din China și Hong Kong, a fost convins să joace rolul principal la 41 de ani, după luni de casting în zadar. Nici un actor asiatico-american nu deținea ambele atuuri: talent dramatic și capacitatea de a executa mișcări atât de complexe.

Într-un interviu pentru „The Daily Beast”, Wu mărturisește că nu și-a dorit niciodată cariera lui Jackie Chan, pentru că ea l-a costat multă suferință fizică. În materie de coregrafie de luptă, Into the Badlands se inspiră din filmele de gen asiatice, coordonatorul scenelor de arte marțiale fiind Huan-Chiu Ku, a.k.a. Master DeeDee, care a lucrat pentru Crouching Tiger, Hidden Dragon sau Kill Bill. Fiecare episod are două scene ample de luptă – actorii execută și 30 de mișcări fără întrerupere -, iar filmările pentru fiecare dintre ele a durat câte șase zile, în Louisiana, în umezeala și căldura sufocantă a verii de acolo.

ScreenRant.com este entuziasmat de calitatea bătăilor, care-l vor ține lipit de ecran pe orice pasionat de filmele de gen: „Sunt absolut cele mai bune scene de luptă din tot ce am văzut la TV. Fiecare secvență e incredibil de bine coregrafiată, ca un număr de step cu 40 de dansatori care fac aceleași mișcări simultan”.

Into the Badlands e un mash-up de genuri și epoci, care se suprapun într-un mod bizar peste peisajul din Louisiana. În cuvintele celor de la „Los Angeles Times”, este „un film de arte marțiale post-apocaliptic, steampunk, feudal, cvasi-medieval și neo-antebellum sudist, un western noir, cu un personaj mesianic înzestrat cu superputeri, o metaforă centrală legată de sclavie și o structură similară poveștilor despre Mafia”.

În distribuție îi veți regăsi și pe Orla Brady, Sarah Bolger, Emily Beecham, Oliver Stark, Madeleine Mantock, Ally Ioannides sau Marton Csokas.

Primul sezon din Into the Badlands are șase episoade de câte o oră.

Trailer Into the Badlands:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here