Filmul „Bună! Ce faci?”, inspirat de una dintre cele mai „năstruşnice” ştiri din 2005

1
454

Comedia romantică Bună! Ce faci?, care se lansează în cinematografele din România pe 4 martie, a fost inspirată de una dintre cele mai „năstruşnice” ştiri din 2005. Povestea celor doi soţi care îşi caută dragostea pe Internet, fără să bănuiască vreo clipă că sunt mai aproape ca niciodată unul de celălalt are la bază un scurt articol publicat în „Dilema veche”, la începutul anului 2006, la rubrica „Cu ochii în 3,14” – potrivit unui comunicat de presă.

„Printre «cele mai năstruşnice ştiri din 2005», antologate de Corriere della Sera la începutul lui ianuarie 2006 se afla şi aceasta: o «ea» şi un «el» cam de vârsta a doua au flirtat îndelung pe chat, pe bază de nickname, desigur, dându-se liberi şi endepandanţi. După vreo şase luni de «concubinaj» virtual, timp în care şi-au dat seama cu plăcută uimire cât de bine se potrivesc (în idei, gusturi, valori, etc., etc.) au hotărât să se întâlnească şi «pe viu». La întâlnire, surpriză: au constatat că sunt soţ şi soţie”, astfel sună notiţa din care s-a născut un film lansat la exact 4 ani, 9 luni şi 14 zile din ziua în care Alexandru Maftei a citit-o.

Pornind de la intrigă, Lia Bugnar a construit apoi scenariul. „Povestea din Dilema a fost ca un punct de pornire, atât. Se ştie deja că o poveste cu punct de plecare bine definit şi punct de sosire la fel de bine definit se poate scrie în bilioane de feluri. Eu am ales unul dintre bilioanele de feluri şi am scris povestea care-mi seamănă mie cel mai bine. A fost mai degrabă frustrant faptul că ştiam povestea. Îmi place ca, atunci când scriu, să descopăr firul în ritmul în care îl va descoperi şi spectatorul în timp ce va vedea filmul”, spune scenarista Lia Bugnar.

„Întotdeauna dorim altceva decât avem – fie el aparat foto, rochie sau partener de viaţă. Întotdeauna căutăm în altă parte ce avem, probabil, foarte aproape de noi. Asta este tema care m-a atras la povestea unui cuplu care îşi caută fericirea în afară căsniciei, chatuind cu un necunoscut”, explică Alexandru Maftei, autorul unui film de public care va schimba perspectiva asupra cinema-ului comercial autohton. Bună! Ce faci? beneficiază de toate atuurile tehnice ale unui film de Hollywood şi de inventivitatea unui regizor apreciat în lumea publicităţii.

Rolurile celor doi soţi sunt interpretate de Ionel Mihăilescu şi Dana Voicu, iar cel al fiului intrigat de secretele părinţilor lui – de Paul Diaconescu, student la actorie. În roluri secundare apar Ana Popescu, Adrian Păduraru, Antoaneta Cojocaru, Ioan Andrei Ionescu, Ioana Abur, Adriana Trandafir sau Sabina Iaschevici. Muzica originală este compusă de Dragoş Alexandru.

Proiecţii în cinematografe

• Premiera de gală va avea loc pe 3 martie, la Cinema Patria din Bucureşti, în prezenţa actorilor şi a echipei

• Din 4 martie, filmul va rula la Bucureşti – Patria (cu excepţia zilei de 7 martie), Hollywood Multiplex, Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, The Light Cinema, Noul Cinematograf al Regizorului Român, Studio (din 18 martie); Cluj (Cinema „Florin Piersic” , Cinema City Iulius Mall), Iaşi (Cinema Victoria) şi Braşov – Cityplex Eliana Mall.

• Între 11 – 17 martie, filmul va ajunge şi la Craiova (Cinema Patria) şi Bacău (Central), iar între 18 – 24 martie, la Timişoara (Cinema Timiş), Piatra Neamţ (Dacia), Constanţa (Cityplex Tomis Mall).

Bună! Ce faci? va fi proiectat şi la Arad, Oradea, Baia Mare, Vaslui, Botoşani, Piteşti, Ploieşti. Datele exacte vor fi anunţate pe parcurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here