Show-ul Oscarurilor va suferi transformări „dramatice”

3
523

„Dramatic” este chiar cuvântul ales de producătorii galei din 27 februarie, de la Kodak Theatre din Los Angeles, care au gândit un facelift radical al show-ului, pentru a scutura puţin praful de pe o ceremonie îmbătrânită care şi-a cam pierdut din audienţă. Chiar dacă noua înfăţişare a galei Oscarurilor nu va fi mulţumitoare, suspansul declanşat de anunţul formatului schimbat va aduce câţiva telespectatori în plus. Producătorii au pus la cale mici momente care, speră ei, vor ţine în faţa şi televizoarelor copiii, bunicii  sau adolescenţii.

Puteţi urmări toată procesiunea covorului roşu şi a decernării statuetelor în direct şi în şi în exclusivitate la HBO, în varianta originala, nedublată, de duminică spre luni, la ora 3.00 dimineaţa. Sau versiunea editată şi subtitrată marţi, 1 martie, de la 20.00, tot pe HBO.

Potrivit „The Hollywood Reporter”, care i-au descusut pe producătorii Bruce Cohen şi Don Mischer în ultimul număr al revistei, faceliftul constă în următoarele:

1. Mamele nominalizaţilor la Oscar intră în scenă, dar nu la propriu, ci virtual. Mai exact, nouă mame şi o bunică (a lui James Franco), vor transmite pe twitter impresii din timpul show-ului. Ce şi cum li se pare, ce le place, ce nu. Le-au botezat deja Mominees.

2. Virtual Reality Set. Decorul nu va mai fi acelaşi (conceptul). De şase sau şapte ori se va schimba fundalul în timpul galei, prin intermediul unor „proiecţii” scenice fie din anumite filme, fie dintr-o anumită perioadă a istoriei. „Speranţa noastră este să părăsim Kodak cât mai repede în 2011 – nu la propriu, ci metaforic – şi să purtăm audienţa, şi pe cea din sală şi pe cea din faţa televizorului, într-un loc şi o perioadă anume”, a explicat Bruce Cohen. Un singur detaliu a fost dezvăluit la acest capitol: cum Oscarurile aniversează 10 ani de existenţă a categoriei dedicate animaţiei, unul dintre fundaluri va avea această temă.

3. Fără montaje din filme la fiecare categorie. Acest element altminteri familiar galei nu făcea decât să lungească show-ul. Vor rămâne totuşi clipurile celor 10 filme din cursă şi scurte introduceri în alte segmente

4. Cei mai tineri prezentatori din istoria Oscarurilor. Anne Hathaway (28 de ani) şi James Franco (32) ar trebui să atragă, în viziunea Academiei, publicul tânăr, pentru că nu au apucat încă să devină „untouchable şi unreachable”.

5. Două gazde, două sexe. Tot pentru prima dată, un bărbat şi o femeie au rolul de amfitrioni împreună. Măcar curiozitatea de a vedea dacă cei doi se descurcă sau dacă formula funcţionează în vreun fel se presupune că va ridica audienţa.

6. Prezentările despre carierele actorilor la categoriile de interpretare. Pe lângă faptul că erau discursuri plictisitoare citite de pe hârtie sau învăţate pe de rost, lungeau inutil show-ul. Ideea a fost introdusă acum doi ani şi scoasă rapid.

7. Revin cântăreţii pe scena Oscarurilor, după un an de absenţă (în 2010 s-a considerat că pot lipsi). Cele patru melodii nominalizate la Cel mai bun cântec original vor fi interpretate live. Aşadar, Randy Newman va cânta „We Belong Together”, din Toy Story 3; Mandy Moore şi Zachary Levi fac duet pentru „I See the Light” din Tangled, Gwyneth Paltrow, vine cu „Coming Home”, din Country Strong, iar Florence Welch de la Florence + the Machine va cânta în locul lui Dido (care nu poate ajungge) „If I Rise”, din 127 Hours.

8. Un întreg cor de şcoală primară – ideea nu e chiar grozavă – va urca pe scenă să cânte „Over the Rainbow”. „Anul acesta poţi vedea cum e să ai 10 ani şi să ajungi să cânţi pe scenă la Oscar”, a spus Cohen, aşteptându-se probabil ca asta să-i ţină şi pe cei mici în faţa ecranelor.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here