Învaţă cum să-ţi vinzi documentarul la „Docs that Travel”

0
445

Cel de-al patrulea atelier de film documentar organizat în timpul Festivalului One World Romania, Docs that Travel – Documentare pentru Piaţa Internaţională, va avea loc pe 16 şi 17 martie şi este dedicat rolului montajului în realizarea documentarelor.

Cei trei experţi care vor conduce atelierul intensiv de două zile la Centrul Ceh din Bucureşti sunt Stefan Paruch, monteur şi colaborator al Şcolii Wajda din Polonia, Leena Pasanen (ex-commissioning editor, Finlanda) şi Stefano Tealdi (producător, Italia).

Aceştia vor lucra cu două grupe: unul format din participanţii care au deja material filmat şi montat (fie şi provizoriu) şi unul cu proiecte aflate în dezvoltare. Cele două grupe se vor reuni pentru a discuta aspectele generale legate de prezentare şi de marketing.

Docs that Travel se va concentra pe structurarea unei naraţiuni prin montaj. Astăzi, multe televiziuni doresc să vadă un rough cut înainte de a lua o decizie. Şi este nevoie de mai mulţi coproducători pentru a finanţa un documentar care va călători în mai multe ţări şi va fi accesibil mai multor culturi. De aceea, pentru a supravieţui făcând filme, este necesară înţelegerea criteriilor pieţei internaţionale. Docs that Travel este singurul atelier de film documentar organizat la Bucureşti.

Lucrările se vor desfăşura în limba engleză. Cei interesaţi se pot înscrie până la data de 6 martie 2012, inclusiv. Vor fi acceptaţi 6 participanţi cu material filmat şi 12 participanţi cu proiecte. Se va percepe o taxă de participare de 120 de lei pentru proiectele selectate.

Cererea de înscriere trebuie să conţină un sinopsis de o pagină, CV-ul în limba engleză şi un scurt text despre stadiul în care se află proiectul (dacă există material filmat, şi/sau montat), la următoarea adresă: mironaradu@yahoo.com. De asemenea, cei care doresc să participe la sesiunea de rough cuts trebuie să încărce minimum 5 minute de material sau un trailer (pe vimeo sau pe youtube şi să trimită link-ul cu parola).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here