Se lansează Director’s Cut – curs de regie de film pentru amatori

0
349

Asociaţia Culturală Control N lansează, din 23 aprilie, Director’s Cut – curs de regie de film pentru amatori, susţinut de regizoarea Iulia Rugină. Atelierul se adresează tuturor celor pasionați de film, făra o pregătire prealabilă în domeniu, care vor să înțeleagă cum se vede un film din spatele camerei de filmare.

În 8 ședințe interactive, cu discuții, teme pentru acasă și experimente de percepție, Director’s Cut îşi propune să analizeze teoretic toți pașii urmăriți de obicei de un regizor în spunerea unei povești în imagini. Se va trece succint prin istoria filmului, se vor discuta și analiza secvențe din filme de lungmetraj, vor fi prezentate noțiuni ce țin de scenariu, concepția regizorală, decupajul regizoral, lucrul cu actorii și implicarea regizorului în toate etapele realizării unui film, fie el de scurt sau de lung metraj.

Director’s Cut propune un nivel ridicat de interactivitate între participanți și trainer. Se va pune accentul pe auto-cunoaștere și se va analiza pas cu pas mecanismul generării emoției creative a participanților.

Director’s Cut se desfăşoară în perioada 23 aprilie – 17 mai 2012, având două şedinţe de curs pe săptămână (lunea şi joia, de la 19.00 la 21.00), timp de 4 săptămâni. Numărul maxim de participanți la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 800 lei, respectiv 700 lei (pentru elevi și studenți).

Cei interesați se pot înscrie la adresa info@controln.ro până la data de 20 aprilie. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

Iulia Rugină a studiat regia de film şi televiziune la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” din Bucureşti între 2002 și 2006. În 2011 a absolvit un master în arta regiei de film în cadrul aceleiași facultăți.

Până în prezent, Iulia a semnat regia a 10 scurtmetraje și un mediumetraj, pentru majoritatea dintre ele fiind și co-scenarist, alături de Oana Răsuceanu și Ana Agopian. În total, filmele regizate de ea au fost proiectate în cadrul a peste 50 de evenimente legate de film, din 13 țări, printre care Germania, Anglia, Italia Franța, Statele Unite, Singapore și India. Cel mai recent film al său, mediumetrajul Captivi de Crăciun, a fost răsplătit de două ori cu marele premiu la festivaluri internaționale, cu două premii pentru cea mai bună regie și două nominalizări la Premiile Gopo, în 2010. Iulia a semnat, alături de Oana Răsuceanu și Ana Agopian, și scenariul lungmetrajului său de debut, Breaking News, aflat în pre-producție.

Iulia s-a implicat și în latura educațională a cinematografiei, participând ca trainer la diverse proiecte dedicate copiilor, amatorilor sau începătorilor (Education a l’Image, S.P.E.R, Kinodiseea) Între 2009 si 2011 a fost preparator universitar la U.N.A.T.C, catedra de scenaristică, iar în perioada 2007 – 2011 a coordonat workshop-ul de film pentru adolescenţi Let’s Go Digital!, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here