Filmele românești de la Victoria

0
320

FFV2_oras mic, festival mare

A doua ediție a Festivalului de Film Victoria (26 – 29 iunie), organizat într-unul din orașele simbol ale comunismului, se va deschide cu filmul Closer to the Moon, în regia lui Nae Caranfil, la Casa de Cultură. Cu Vera Famiga și Mark Strong pe afiș, filmul reia un episod din România comunistă a anului 1959, când are loc un jaf spectaculos asupra unei furgonete a Băncii Naționale.

În aer liber va fi proiectat Câinele Japonez, în regia lui Tudor Jurgiu, cu Victor Rebengiuc și Șerban Pavlu în rolurile principale. Vineri seară, 27 iunie, va rula Love Building, filmul Iuliei Rugină cu Alexandru Papadopol, Dragoș Bucur și Dorian Boguță.

Drama Carmen, în regia lui Doru Nițescu, figurează în program pe 28 iunie. „Ce se întâmplă când mama unei fetițe de 10 ani nu poate accepta verdictul medicilor: nu se mai poate face nimic? Începe o luptă în care e foarte greu să decizi cine e câștigătorul și cine e învinsul” În rolurile principale: Rodica Lazăr, Adrian Titieni, Doru Ana, Iulia Lupaşcu, Mimi Brănescu.

Duminică, 29 iunie, la Casa de Cultură vor rula Portretul luptătorului la tinerețe (2010, Constantin Popescu Jr.), Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu (2010, Andrei Ujică), Veronica (1972) și Veronica se întoarce (1973, Elisabeta Bostan).

Festivalul de film Victoria este organizat de Asociația Victoria Art, în colaborare cu Consiliul local și Primăria Orașului Victoria, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Consiliului județean Brașov.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here