Caravana Metropolis ajunge pe litoral

0
287

Romain-Duris-and-Déborah-François-in-Populaire

Caravana Metropolis „Cinema în aer liber” ajunge pe litoral, la Constanța, între 29 iulie și 3 august. O selecție de filme multi-premiate vor putea fi vizionate de în aer liber, în curtea din spatele complexului City Park Mall.

Caravana Metropolis deține unul dintre cele mai performante echipamente de proiecție în aer liber din România, cu un ecran gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni.

PROGRAM

Marţi, 29 iulie, 21.30 – Domnișoara Populară/ Populaire, r. Regis Roinsard, cu Romain Duris, Deborah Francois. 1958, Rose este o secretară îngrozitoare, dar o dactilografă pasionată. Chipeșul ei șef își propune să o transforme în cea mai rapidă dactilografă din lume, în această comedie savuroasă.

Miercuri, 30 iulie, 21.30 – #Selfie, o comedie în regia Cristinei Iacob, cu Olimpia Melinte, Crina Semciuc, Vlad Logigan. În loc să stea acasă și să învețe pentru BAC, trei proaspăt absolvente de liceu decid să plece la mare și să își termine adolescența în stil rebel! Ele vor libertate, adrenalină și dragoste de-o vară. #Selfie este considerat filmul românesc al verii.

Joi, 31 iulie, 21:30 – Puzzle chinezesc/ Casse-tete chinois, r. Cedric Klapisch, comedie, cu Romain Duris, Audrey Tautou, în premieră națională! Xavier încearcă să își găsească locul, ca bărbat și ca tată. Când mama copiilor săi se mută la New York, nu suportă gândul că va trăi departe de ei, și se mută și el acolo, sperând să rezolve puzzle-ul chinezesc, care este chiar viața lui.

Vineri, 1 august, 21:30 – Marea frumusețe/ La Grande bellezza în regia lui Paolo Sorrentino (Oscar pentru Cel mai bun film străin 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, în competiție la Cannes 2013). Jep Gambardella își rememorează tinereţea plină cândva de pasiuni, priveşte oraşul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artişti, femei din înalta societate, intelectuali și delicvenți.

Sâmbătă, 2 august, 21:30 – Kon-Tiki (propunerea Norvegiei la Oscar şi Globurile de Aur pentru cel mai bun film străin, nominalizat la European Film Awards 2013). În regia lui Joachim Ronning şi Espen Sandberg, producţia relatează epopeea exploratorului norvegian Thor Heyerdahl, care a traversat Oceanul Pacific timp de 101 zile cu o plută din lemn de balsa în 1947, împreună cu cinci oameni, pentru a dovedi că sud-americanii în epoca pre-columbiană ar fi traversat oceanul pentru a se stabili în insulele polineziene.

Duminică, 3 august, 21:30 – Adâncul/ The Deep, considerat cel mai apreciat film islandez al tuturor timpurilor (în regia lui Baltasar Kormakur, nominalizat la European Film Awards în 2013, laureat cu 11 premii la EDDA Awards Islanda). Povestea filmului este bazată pe accidentul incredibil care a avut loc în mările Islandei în anul 1984. Un pescar încearcă să supraviețuiască înotând kilometri până la mal prin apele reci, după ce barca de pescuit se scufundă.

Preţ bilete: 10 lei/adulţi, 5 lei/copii, elevi, studenţi. Biletele se pot achiziţiona din locaţia evenimentului, în fiecare zi, înainte de proiecţie.

Un eveniment organizat de Asociația Culturală Metropolis.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here