„Lumea e a mea” câștigă Trofeul Anonimul

0
457

ANONIMUL 12

Filmul Lumea e a mea, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, a câştigat trofeul celei de-a 12 ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care s-a desfăşurat în perioada 17- 23 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Pelicula tânărului regizor a câștigat în această vară și Premiul de debut în Zilele Filmului Românesc la TIFF.

La secţiunea dedicate filmelor scurte, premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj strain i-a fost acordat lui Listen, e Hamy Ramezan şi Rungano Nyoni (Danemarca- Finlanda). Premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj românesc i-a revenit lui Dispozitiv 0068, în regia lui Radu Bărbulescu.

Premiul „Ovidiu Bose Paştină”, oferit de Fundaţia Anonimul, i-a fost oferit filmului Nu există-n lumea asta, în regia Andreei Vălean/

Retrospectiva Anonimul 12 va avea loc la Bucureşti, la Cinema Elvira Popescu şi Cinema Studio, în perioada 2- 6 septembrie.

Ediţia a 12-a a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul a fost organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii (MC), Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), Consiliului Judeţean Tulcea şi Institutului Cultural Român (ICR).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here