Nicolas Cage vine în România în octombrie

1
448
Ghost Rider © foto: outnow.ch
Ghost Rider © foto: outnow.ch

Managerul studiourilor Castel Film, Bogdan Moncea, dezminte informaţia apărută în presă potrivit căreia Nicolas Cage ar filma deja în România pentru Ghost Rider: Spirit of Vengeance. „Încă nu se filmează, construim deocamdată decorurile, suntem în pregătiri, vom începe pe 1 noiembrie”, a declarat Moncea pentru filmreporter.ro. Potrivit acestuia, actorul Nicolas Cage va sosi în ţară cu o săptămână sau chiar cu 10 zile înainte de începerea filmărilor, la sfârşitul lunii octombrie (iniţial, data anunţată pentru „Motor!” a fost 1 octombrie.)

Producţia realizată în 3D de Mark Neveldine şi Brian Taylor se va turna timp de aproape cinci luni în România, până în martie 2011. „O bună parte se va filma la noi în studiouri şi restul în ţară, în zona Sibiului, Hunedoara”, precizat Moncea. Combinatul Siderurgic şi Castelul Corvinilor de la Hunedoara, plus Cazinoul din Constanţa sunt câteva dintre locaţii.

Pe ultima sută de metri

Filmul va avea nevoie de decoruri spectaculoase şi de un buget şi o echipă pe măsură (majoritar românească). „Ghost Rider este cea mai mare producţie filmată în România după Cold Mountain”, a adăugat managerul Castel Film. Bugetul peliculei va fi de circa 60-70 de milioane de dolari, mult mai mic decât cel alocat pentru primul film din franciză – 110 milioane de dolari. Precauţia s-ar putea datora şi faptului că Ghost Rider-ul din 2007 n-au reuşit să strângă mai mult de 228 de milioane de dolari din încasări.

Nici sinopsisul, nici distribuţia completă (nu se ştie cine o va înlocui pe Eva Mendes în rolul feminin) nu au fost anunţate încă, ceea ce înseamnă că lucrurile sunt demarate pe ultima sută de metri. Motivul ar fi constrângerile pe care le impune faptul că drepturile Sony/Columbia Pictures asupra personajului de bandă desenată Johnny Blaze expiră şi revin la Marvel Comics (respectiv Disney), dacă producţia la Ghost Rider 2 nu începe înainte de 14 noiembrie.

Data premierei a fost stabilită deja de Columbia Pictures pentru 17 februarie 2012. Filmul va fi avea şi o variantă 2D.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here