Cinema-edu ajunge în peste 50 de licee

0
444

În această toamnă, peste 30 de licee din Bucureşti şi alte 20 din ţară vor intra în programul de educaţie cinematografică Cinema-edu. Începând de luni, 24 septembrie, grupuri de aproximativ 100 de liceeni, însoţiţi de profesori, vor viziona filme şi vor discuta despre ele.

În Bucureşti, proiecţiile vor avea loc la Cinema Europa, Cinema Gloria, Make a Point, Muzeul Naţional de Artă Contemporană şi diverse filiale ale bibliotecii metropolitane.

Unul dintre filmele prezentate în această toamnă este Loverboy, în regia lui Cătălin Mitulescu, o poveste de dragoste care atinge teme precum traficul de fiinţe umane, presiunea familială, delincvenţa juvelnilă. Filmul a fost selecţionat la Cannes 2011, în secţiunea Un Certain Regard.

De la începutul anului până în vacanţa de vară, liceenii din peste 10 oraşe din ţară au vizionat trei filme dezbătute la final cu invitaţi speciali: documentarul Waste Land, de Lucy Walker, drama Străina/Die Fremde şi Un eveniment fericit/ Un heureux événement, de Rémi Bezançon.

Cinema-edu este primul proiect de educaţie cinematografică şi socială desfăşurat la nivel naţional. Înseamnă vizionări gratuite de filme, urmate de discuţii şi impresii pe marginea temelor abordate, cu critici de film, actori, cineaşti. Proiectul este conceput şi implementat de Asociaţia Culturală Macondo.

Detalii, pe cinema-edu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here