Premieră AXN. „Polițiști fără frontiere”, cu Marcel Iureș

0
761

politisti fara frontiere

După zece episoade tumultoase, întinse de-a lungul Europei – într-un final, un peisaj diferit de cel american, din restul serialelor cu priză ale momentului – serialul Polițiști fără frontiere/ Crossing Lines revine pe 23 septembrie pe ecrane, la AXN, de la 22.00. Sezonul al doilea, intrat în producție după ce primul a strâns destui bani și suficiente aprecieri încât să continue.

Cele 12 episoade noi vor fi difuzate în această toamnă de AXN, începând cu The Rescue și The Homecoming, cele care reiau acțiunea din punctul în care lăsat-o primul sezon: unul dintre personajele centrale, Louis Daniel (Marc Lavoine) e răpit împreună cu Rebecca (Elsa Mollien), iar un altul este ucis Anne-Marie (Moon Dailly), în timp ce protagonistul Carl Hickman (William Fichtner) luptă în continuare cu dependența. Donald Sutherland se îndreaptă spre Rusia, unde va negocia cu nimeni altul decât Marcel Iureș, care preia rolul de gangster. Actorul român apare la finalul primului sezon, iar în al doilea deține un rol mai consistent. Guest stars frecvenți sunt și Carrie Ann-Moss și Ray Stevenson.

Serie polițistă filmatî integral în Europa și vorbită în engleză, franceză și germană, Polițiști fără frontiere nu ocolește locurile comune ale genului, însă e ambițioasă și are o oarecare candoare venită din amestecul multicultural. Situațiile prin care trece grupul (ficțional) de elită mandatat de Curtea Penală Internațională – CPI nu are, de fapt, acest drept – să urmărească criminali și rețele peste granițele europene nu sunt cu totul noi pentru fanii genului, însă suficient de intense încât să te țină în scaun aproape o oră.

Crossing Lines este creat de Edward Allen Bernero, omul din spatele seriei Criminal Minds, și este o producție originală AXN. În afară de William Fichtner (Black Hawk Down, Prison Break), Donald Sutherland și Marc Lavoine (The Good Thief), în serial joacă și Tom Wlaschiha (Game of Thrones), Gabriella Pession (Capri, Rossella), Richard Flood (Three Wise Women), Lara Rossi (Life of Crime).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here