Câştigătorii concursului cu premii de la Daazo.com

11
355

UPDATE: Câştigătorii concursului sunt Raluca, Călin Bocian şi Maan. Scrieţi-ne datele voastre pe adresa andreea.dobre@filmreporter.ro şi nu uitaţi să ne spuneţi dacă vreţi ca sacoşa să fie albă sau neagră!

De câţiva ani, şcolile de film şi TV din Transilvania fac eforturi să-şi câştige un loc între instituţiile credibile de acest gen. Au fost privite la început cu scepticism, apoi cu curiozitate şi interes.

Patru filme a patru absolvenţi ai şcolilor din Cluj (Sapientia şi Babeş Bolyai, Facultatea de Teatru şi Televiziune) vin să testeze gustul publicului. Daazo.com – Centrul European de Scurtmetraj a adunat scurtmetraje transilvănene pe care le-a şi proiectat în cadrul unei seri cu filme la Budapesta.

Pe patru dintre ele le găsiţi aici.

Spune-ne într-un comentariu care film dintre cele patru ţi-a plăcut cel mai mult şi de ce, şi poţi câştiga o sacoşă Daazo.com. Avem de dat trei sacoşe pentru iubitorii de filme scurte! Culoare la alegere (alb vs. negru).

Ne puteţi scrie mai jos, pe pagina de comentarii a Filmreporter.ro, până luni, 19 decembrie, inclusiv.

http://daazo.com/transylvania_2011

11 COMENTARII

  1. ariadne’s theard! un film de animatie pe care l-am vazut prima oara in cadrul festuvalului de film de la cluj si mi-a placut mult modul in care abordeaza regizxorul mitologia cu umor.

  2. sputnik- desi am avut senzatia ca e un film care incearca sa te fure cu imaginea(viva full hd),are poveste si te face partas la modul cel mai inconstient in mintea personajului.E faina ideea „handicapului” single si felul in care se transforma.

  3. Sputnik!
    Este un film ce prezintă foarte mișto condiția umană a oricârui tânăr alienat dar totuși de succes. Modestia personajului mi-a plăcut iarăși, la fel ca și simplitqtea firului narativ. Este un film bun tocmai din cauza lipsei aglomerației și supraîmpodobirii atât de frecvent întâlnite azi.

  4. Votul meu merge tot pentru Ariadne’s Thread. Și eu l-am văzut la un festival de la Cluj, pritnre multe alte animații. Când l-am vazut am zis: wow… asta arată a chestie serioasă, coloană sonoră, ordonare perfectă a spațiului, art design unitar, respect pentru materialul sursă și un fir (get it ?) narativ simplu și eficient.

  5. Mi-au plăcut ambele animații. Prima mai mult, pentru că e foarte frumos desenată – arată ca picturile grecești de pe vasele din ceramică. Îmi place și cum e tratat subiectul, redescoperă cu mult umor și finețe un episod mitologic.

  6. Ariadne’s thread pentru ca desi aparent urmareste mitul antic, ofera o alta varianta a povestii. Este o animatie buna cu o poveste coerenta ce construieste mitul axandu-se pe binecunoscutele detalii (firul, labirintul) si bineinteles personajele, dar totul ia o intorsatura diferita prezentata cu umor.

  7. Cel mai mult mi-a placut Sputnik, mi-a amintit de grupul meu de prieteni, de conversatiile si aspiratiile tuturor. De asemenea, mi s-a parut impecabil filmat si montat.

  8. The Hunting of the Women Born Under the Sign of Pisces – un scurt metraj suficient de alternativ pentru filosofarea eu-lui, suficient de feminist, tehnica super de filmare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here