Unul dintre cei mai originali regizori ai momentului, la ShortsUP

0
253

Unul dintre cele mai originale filme proiectate vreodată la Festivalul NexT, The Patterns Trilogy, de Jamie Travis, va putea fi (re)văzut sâmbătă seara, 26 februarie, de la 20.00, la Atelierul de Producţie, în cadrul evenimentului „ShortsUP In Laborator”.

„Ar putea fi unul dintre cei mai originali regizori de care nu aţi auzit încă”, aşa îşi introducea „New York Times” un articol despre tânărul regizor în vârstă de 32 de ani. Pentru lumea sa cinematografică hipersensibilă, dominată de fobii, obsesii şi umor negru, a fost comparat cu David Lynch sau Peter Greenaway. În The Patterns Trilogy – care are doar două personaje, un băiat şi o fată – cineastul combină muzica de melodramă cu thrillerul şi construieşte din decor, recuzită şi gesturi un univers stilizat al micilor obsesii. Cele trei episoade ale trilogiei au fost multi-premiate şi proiectate la Institute of Contemporary Arts din Londra sau Centrul Pompidou din Paris.

La ediţia de anul trecut a NexT, Jamie Travis a obţinut premiul publicului cu The Armoire, iar la cele anterioare alte două trofee, cu The Patterns Trilogy şi The Saddest Boy in the World.

Tot sâmbătă, ShortsUP mai prezintă Copy Shop (regia Virgil Widrich, Austria), un film cu 35 de premii internaţionale în portofoliu, printre care cel mai bun scurtmetraj la European Film Awards şi o nominalizare la Oscar pentru la această categorie. Filmul conţine aproximativ 18.000 de fotograme digitale transpuse pe film de 35 mm.

Ich bin’s Helmut (regia Nicolas Steiner, Elveţia-Germania) e o comedie despre a 60-a aniversare a lui Helmut, care de fapt împlineşte 57 de ani. Decorul se schimbă, Helmut călătoreşte în timp şi spaţiu şi îşi întâlneşte vechii prieteni.

După filme, va urma un performance audio-video de 40 de minute cu KarpovKasparov şi Corruptdream, o explorare pe muzică live a opoziţiei dintre proiecţia de pe suport digital şi cea de pe suport analog. KarpovKasparov arată ca un joc de şah abstract, născut din colaborarea a trei aparate: drum machine, sintetizator şi retroproiector. Veţi auzi muzică clasica, progressive, psihedelică, jazz şi electronica.

Biletele costa 25 de lei şi pot fi cumpărate înainte de eveniment de la Atelierul de Producţie (în apropierea staţiei de metrou Timpuri Noi: Splaiul Unirii 160). Pentru studenţi, biletul costă 15 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here