Documentarul „Omul pasăre”, la HBO

0
633

Poster Omul pasareProducția originală HBO Europe, Omul pasăre, regizată de Alexandru Mavrodineanu și Mihai Grecea, poate fi văzută din 23 octombrie, la HBO.  Producția este disponibilă și pe HBO GO.

Omul pasăre este „Mami” Mihăiță Nicolae, care dorește să câștige pentru a zecea oară campionatul național de planorism. Indiferent dacă va câștiga sau nu, participarea lui va marca încă un record pentru aviație și va însemna un armistițiu în lupta sa cu timpul.

„Îi admir și îmi place să îi susțin pe cei care, în lupta zilnică, reușesc să încline balanța înspre pasiune și bunăvoie. Mami, după părerea mea, este un exemplu aproape didactic de un asemenea om, aproape un arhetip, și dorința mea este ca aceste modele să fie împărtășite cu un public cât mai larg. Poate că un procent dintre spectatori, fie el cât de mic, se va simți inspirat sau va prinde curaj să facă ce îi sugerează sufletul, îmbogățind astfel societatea cu un spirit mai liber”, a declarat Alexandru Mavrodineanu, regizorul filmului.

„Momentul în care Alexandru Mavrodineanu, prieten cu Mami și fost elev de-al său, a venit în decembrie 2012 să mă întrebe cum mi s-ar părea un film despre Mami, mi-a răsturnat perspectiva. Prin perdeaua de fum care îl înconjura pe erou, am început să-l descopăr pe omul Nicolae Mihăiță. Cu Alex făcusem echipă bună pe teritoriul aeronautic, așa ca am primit cu optimism propunerea de a face împreună un film despre cel mai în vârstă pilot activ din România”, a declarat și Mihai Grecea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here