Patru istorii de inimă neagră, la cinema

0
2256

scurt pe patru

Scurt / 4: Istorii de inimă neagră, un proiect ce reunește patru scurtmetraje românești independente, intră în cinematografe din 28 noiembrie. Cele patru filme, realizate de case de producție diferite, sunt O lume nouă (regia Luiza Pârvu), Trece și prin perete (regia Radu Jude), Kowalski (regia Andrei Crețulescu) și Să mori de dragoste rănită (regia Iulia Rugină). Toate vorbesc despre viață și, mai ales, despre moarte, pe diferite tonuri.

Trece și prin perete  a fost distins cu o Mențiune specială în Quinzaine des realisateurs, la Cannes 2014, Kowalski a obținut premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la festivalul de la Zagreb 2014, Să mori de dragoste rănită a fost desemnat Cel mai bun scurtmetraj românesc la TIFF 2014, iar O lume nouă a făcut parte din selecția oficială a festivalului de la Brest, anul acesta.

Scurt / 4: Istorii de inimă neagră strânge laolaltă nume ca Olimpia Melinte, Gabriel Spahiu, Andi Vasluianu, Dorian Boguță, Șerban Pavlu, Rodica Lazăr, plus Angela Similea, într-o apariție extraordinară, pentru prima dată pe marele ecran de la Rămășagul (1984).

„Nici că se putea o colecție mai eclectică de scurtmetraje decât acest careu de ași care mizează totul pe o singură carte: moartea. Dincolo de tonul întunecat si nuanțele sumbre ale fiecărui film în parte, există un condiment de ludic si de inocență care transformă o experiență potențial alienantă într-una plină de emoție, umor negru si vitalitate”, spune Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, și cel care a avut ideea distribuirii celor patru filme sub un generic comun.

Scurt / 4: Istorii de inimă neagră va fi distribuit în cinematografe de Freealize. Din 28 noiembrie, va putea fi văzut în cinematografe din București, Brașov, Botoșani, Craiova,  Cluj, Constanța, Focșani, Iași, Pitești, Piatra Neamț, Slobozia, Târgu Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here