13 filme cu care să-ţi petreci Crăciunul

0
1315

Pentru cei care vor adăuga la masa de Crăciun un film, iată câteva titluri care ar merge bine zilele acestea, când spectatorul e predispus la indulgenţă, inclusiv cinematografică.

While you were sleeping (1995): Sandra Bullock este Lucy, o vânzătoare de bilete de tren care, într-o zi de iarnă, îl cunoaşte pe bărbatul visurilor ei, Peter (Peter Gallagher). După ce este jefuit, Peter intră în comă. Lucy îl vizitează la spital şi asistenta care are grijă de el le spune membrilor familiei lui Peter că Lucy este logodnica lui. Fiind primită ca un membru al familiei, Lucy nu are curaj să le spună că totul este o minciună. Între timp, Lucy se îndrăgosteşte de fratele lui Peter, Jack (Bill Pullman) şi totul ia o altă întorsătură atunci când Peter se trezeşte din comă, dar nu-şi aduce aminte de ea.

Filmul este un clasic al Sandrei, un film drăguţ de văzut într-o duminică geroasă, cu o ciocolată caldă.

Love Actually (2003) urmăreşte vieţile a 8 cupluri care au de-a face cu dragostea, sub toate formele ei, înainte de Crăciun. De la prim-ministrul Marii Britanii, jucat de Hugh Grant, care se îndrăgosteşte de fata care aduce ceaiul în birou, până la staruri rock îmbătrânite de vreme, dar care trăiesc cu speranţa dragostei, toţi aşteaptă, de Crăciun, cadoul suprem: iubirea.

You’ve Got Mail (1998). Meg Ryan este Kathleen Kelly, proprietara unei librării din New York care corespondează prin e-mail cu Tom Hanks (Joe Fox), acţionar la o altă mare companie din acelaşi domeniu. Rivalitatea dintre ei se transformă în atracţie în jurul Crăciunului – cel mai frumos segment al filmului. De asemenea, soundtrack-ul este minunat şi-ţi va înveseli casa.

Serendipity (2001) este o poveste de dragoste „la-ntâmplare” dintre Jonathan (John Cusack) şi Sara (Kate Beckinsale). Ea crede în destin şi îl va înnebuni pe Jonathan, care îi va căuta ne-ncetat numărul de telefon în cărţi şi bancnote menite să se-ntoarca la el.

Edward Scissorhands (1990). Toată lumea cunoaşte povestea lui Edward (Johnny Depp), omul-foarfecă, şi a iubirii imposibile dintre el şi Kim (Winona Ryder). Îşi câştigă locul în acest top prin scena ninsorii şi cu ajutorul Winonei, blondă pe-atunci.

The Holiday (2006). După o dezamăgire în dragoste, Iris (Kate Winslet) se hotărăşte să-şi petreacă Crăciunul în America, făcând schimb de locuinţă cu Amanda (Cameron Diaz), tocmai despărţită şi ea de iubitul său. Amanda îl întâlneşte pe Graham (Jude Law), fratele lui Iris, şi se îndrăgosteşte nebuneşte de el, iar Iris de un prieten de-al Amandei, Miles (Jack Black). O comedie romantică la care vei plânge şi vei râde şi care te va umple de speranţă.

The Nightmare Before Christmas (1993), scrisă de Tim Burton, este o animaţie cam înfricoşătoare pentru copii, dar foarte drăguţă şi amuzantă. Jack Skellington locuieşte în Halloweentown şi descoperă, din greşeală, Christmas Town. Adoră conceptul de „Sandy Claws” şi încearcă să-l înţeleagă, prin diverse tehnici mai mult sau mai puţin matematice.

The Polar Express (2004), cu Tom Hanks în aproape toate rolurile (eroul, tatăl, conductorul trenului, vagabondul, zgârcitul, dar şi Moş Crăciun), spune povestea unui puşti care nu mai crede în Moş Crăciun şi căruia îi este oferită o călătorie către casa acestuia. Un film plin de magie, de căpătâi pentru orice copil, dar perfect pentru orice vârstă.

Fred Claus (2007) (Vince Vaughn), fratele mai mare al lui Moş Crăciun (Paul Giamatti), este forţat să se mute la Polul Nord şi să muncească pentru Moş Crăciun, alături de elfi, pentru a-şi recâştiga libertatea. Are loc şi o „interventie” a familiei sale, mama (Kathy Bates), tatăl şi iubita sa (Rachel Weisz) pentru a-l face să vorbească despre problemele lui. Atunci când Clyde (Kevin Spacey) soseşte la Polul Nord pentru un control de rutină, totul ia o întorsătură magică.

Beauty and the Beast (1991). Animaţia Disney nu are loc numai iarna, dar cele mai plăcute momente se întâmplă odată cu prima zăpadă, când Belle începe să vadă Bestia cu alţi ochi şi se hotărăşte să-i dea o şansă.

Home Alone 2: Lost în New York (1992) nu putea lipsi de pe listă, împreună cu fratele său mai mare şi mai frumos, de pe locul 2. Kevin (Macaulay Culkin) se pierde, din nou, de părinţi şi ajunge la New York, unde este vânat de cei doi hoţi, Harry (Joe Pesci) şi Marv (Daniel Stern). Apar noi prieteni, dar şi noi peripeţii.

Home Alone (1990) spune povestea lui Kevin, uitat acasă de familia sa în Ajunul Crăciunul. Apar doi hoţi care vor să jefuiască tot cartierul, dar Kevin îi alungă cu un plan ingenios. Cu aceiaşi Macaulay Culkin, Joe Pesci şi Daniel Stern.

Şi ceea ce americanii numesc the ultimate Christmas movieHow the Grinch Stole Christmas (2000). Genialul Jim Carrey este Grinch, o creatură verde care urăşte Crăciunul şi plănuieşte să-l fure din oraşul Whoville, la marginea căruia locuieşte. O fetiţă drăguţă, Cindy Lou Who (Taylor Momsen, viitoare gossip-girl) se hotărăşte să-i devină prietenă şi să-l facă să-i placă din nou Crăciunul.

Autor: Andreea Ţancof

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here