Propunerea Israelului la Oscar ajunge pe ecranele româneşti

2
377

Misiunea Directorului de Resurse Umane/ The Human Resources Manager, un film cu Irina Petrescu regizat de Eran Riklis (Lemon Tree) în România şi Israel şi propus la Oscar,  ajunge în cinematografele din România pe 4 februarie, anunţă distribuitorul Transilvania Film. Coproducţia româno-israeliană este o tragicomedie bazată pe un bestseller semnat de Abraham B. Yehoshua, care descrie călătoria unui director de resurse umane din Ierusalim spre Europa de Est, pentru a înapoia familiei corpul neînsufleţit al unei angajate decedate într-o explozie.

Protagonistul este Mark Ivanir, iar în distribuţie se află şi Irina Petrescu, Papil Panduru, Bogdan Stanoevici şi actriţa de origine română Rozina Combos. „Toţi avem o misiune în viaţă. Şi, dacă nu ne-am descoperit încă una, ar trebui să ne dorim să o găsim. Cred că misiunea mea este aceea de a încerca să scot în evidenţă vieţiile oamenilor, să urmăresc schimbările din societate, să privesc adânc şi puternic în inimile şi minţile oamenilor, să pun oglinzi în faţa noastră, să sugerez opţiuni noi şi alternative la concepţii tradiţionale, fixe şi statice. Misiunea mea este să fac filme”, spune regizorul Eran Riklis.

La gala premiilor industriei de film din Israel, Ophir Awards, desfăşurată la Ierusalim, Misiunea Directorului de Resurse Umane a obţinut 5 trofee: Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Rozina Cambos) şi Cea mai bună coloană sonoră. Pelicula a mai câştigat premiul publicului la Festivalul de Film de la Locarno şi a fost propunerea Israelului la Oscarul pentru Cel mai bun film străin.

Filmul este o co-producţie între 2TeamProductions (Israel), Pallas Film (Germania), EZ Films (Franţa) şi Hai-Hui Entertainment (România).

Eran Riklis s-a născut la Ierusalim în 1954 şi a crescut în Canada, Statele Unite ale Americii, Brazilia şi Israel. Este absolvent al National Film School din Beaconsfield, Marea Britanie şi a regizat peste 300 de reclame şi materiale promoţionale, dar şi numeroase seriale de televiziune. Printre lungmetrajele regizate de Riklis se numără Lemon Tree (Premiul Publicului la Berlin, 2008), The Syrian Bride (distins cu nenumărate premii), Vulcan Junction (Haifa Best Film Award, 1999) şi Cup Final (prezentat la Berlin şi Veneţia).

2 COMENTARII

  1. A iesit bine! 🙂 Nu a fost chiar asa greu cum credeam! Nu stiu sa fac brisoe, asa e… Si, de cand le-am descoperit pe astea de la Mcdonald’s, nici ca mi-am mai batut capul! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here