„Aferim!”, din 6 martie în cinematografe

0
412

AFERIM! POSTER

Aferim!, noul lungmetraj regizat de Radu Jude, va intra în cinematografele din România pe 6 martie, la mai puțin de o lună de premiera mondială în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (5-15 februarie 2015).

Este unul dintre cele două filme românești din selecția Berlinalei, De ce eu?, semnat de Tudor Giurgiu, fiind inclus în secțiunea Panorama Special.

Filmul de epocă este unul dintre cele mai ample proiecte cinematografice românești din ultimii ani, Aferim! este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu), pornesc în căutarea unui rob fugar (Cuzin Toma).

Scenariul filmului este scris de Radu Jude și Florin Lăzărescu, Marius Panduru semnează imaginea, Cătălin Cristuțiu – montajul, Dana Bunescu – sound design-ul. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanța Vintilă-Ghițulescu, iar producător Ada Solomon.

Din distribuție fac parte: Teodor Corban,  Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Șerban Pavlu,  Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.

Identitatea vizuală a filmului este semnată de echipa Good Hands și directorul de creație Liviu Neagoe în colaborare cu art director-ul Alexandru Nimurad. Conceptul afișului îi aparține regizorului Radu Jude.

„Am ales momentul răsăritului, care prin cromatică vorbește despre amalgamul emoțional al filmului – pasiune, suferință, luptă, credință și optimism – și cele trei personaje principale alergând prin golgota aventurii, la începutul secolului al XIX-lea. Troițele, elementele ușor mlăștinoase, ceața împreună cu un mood ușor arhaic prin textură au coagulat frame-ul de poveste autentic românească”, spune directorul de creație Liviu Neagoe, într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here