Creatorul de modă Jean-Paul Gaultier, în juriul de la Cannes

0
367

UPDATE. Juriul competiţiei Festivalului de la Cannes se anunţă încărcat de staruri şi,după primele zvonuri, cât se poate de chic.

Creatorul francez de modă Jean-Paul Gaultier se află printre juraţii de anul acesta, alături de fostul model şi actuală actriţă Diane Kruger, actorul britanic Ewan McGregor şi regizorii Alexander Payne (The Descendants) şi haitianul Raoul Peck. Lor li se alătură Hiam Abbass (actriţă şi regizoare palestiniană), Andrea Arnold (regizor şi scenarist), Emmanuelle Devos (actriţă). Preşedintele juriului este italianul Nanni Moretti.

E pentru prima dată în istoria festivalului când un designer este invitat să jurizeze competiţia.

„Jean Paul Gaultier a lucrat mult pentru filme şi a fost deja, într-un fel sau altul, în competiţie. E important de precizat asta, pentru că aceşti oameni vor juriza  la creme de la creme a cinema-ului mondial, deci trebuie să aibă oarecare legitimitate”, a spus Fremaux, care l-a descris pe Gaultier drept un mare cinefil.

Gaultier a creat, printre altele, costumele pentru filmul lui Luc Besson, Al cincilea element.

Anul acesta, Jean-Pierre Dardenne va prezida juriul Cinefondation şi competiţia de filme scurte, iar actorul Tim Roth, pe cel din Un Certain Regard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here