„Un eveniment fericit” la Cinema-edu

Cinema-edu, primul proiect de educaţie cinematografică adresat elevilor de toate vârstele, a fost lansat anul trecut de către Asociaţia Culturală Macondo. În luna mai, Cinema-edu proiectează în cadrul liceelor selecţionate filmul A Happy Event/ Un eveniment fericit.

Filmul tratează cu seriozitate, umor şi naturaleţe subiecte încă tabu: maternitatea şi senzualitatea. Filmul prezintă naşterea unui copil într-un cuplu tânăr dintr-o perspectivă complet nouă, sensibilă.

În luna mai, Cinema-edu abordează teme ca responsabilitatea în relaţia de cuplu, protecţia împotriva bolilor cu transmitere sexuală şi a sarcinilor nedorite, maternitatea, dinamica relaţiilor intrafamiliale, raportul căsnicie-carieră şi felul în care acesta se modifică odată cu apariţia copilului. Aceste teme vor face subiectul unor discuţii libere cu liceenii.

Proiectul Cinema-edu este conceput şi implementat de Asociaţia Culturală Macondo, care are ca scop dezvoltarea proiectelor culturale şi nu numai. O activitate constantă a asociaţiei o reprezintă exploatarea filmelor de artă în cadrul Noului Cinematograf al Regizorului Român, dar şi organizarea de festivaluri şi cinecluburi.

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *