„Un eveniment fericit” la Cinema-edu

0
464

Cinema-edu, primul proiect de educaţie cinematografică adresat elevilor de toate vârstele, a fost lansat anul trecut de către Asociaţia Culturală Macondo. În luna mai, Cinema-edu proiectează în cadrul liceelor selecţionate filmul A Happy Event/ Un eveniment fericit.

Filmul tratează cu seriozitate, umor şi naturaleţe subiecte încă tabu: maternitatea şi senzualitatea. Filmul prezintă naşterea unui copil într-un cuplu tânăr dintr-o perspectivă complet nouă, sensibilă.

În luna mai, Cinema-edu abordează teme ca responsabilitatea în relaţia de cuplu, protecţia împotriva bolilor cu transmitere sexuală şi a sarcinilor nedorite, maternitatea, dinamica relaţiilor intrafamiliale, raportul căsnicie-carieră şi felul în care acesta se modifică odată cu apariţia copilului. Aceste teme vor face subiectul unor discuţii libere cu liceenii.

Proiectul Cinema-edu este conceput şi implementat de Asociaţia Culturală Macondo, care are ca scop dezvoltarea proiectelor culturale şi nu numai. O activitate constantă a asociaţiei o reprezintă exploatarea filmelor de artă în cadrul Noului Cinematograf al Regizorului Român, dar şi organizarea de festivaluri şi cinecluburi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here