„Salvo” ia premiul cel mare Semaine de la Critique

0
368

salvo_cannes

Filmul Salvo, regizat de cineaştii italieni Fabio Grassadonia şi Antonio Piazza, a câștigat marele premiu al Semaine de la Critique, secțiunea paralelă a Festivalului de la Cannes. Trofeul, în valoare de 10.000 de euro, a fost decernat de un juriu prezidat de cineastul brazilian Miguel Gomez.

Pelicula a obținut, potrivit Mediafax, și premiul Révélation France 4 (în valoare de 4.000 de euro), decernat de un juriu prezidat de regizoarea franceză Mia Hansen-Love. Este povestea lui Salvo, un asasin al mafiei siciliene, solitar şi nemilos, care se îndrăgostește de sora oarbă ce asistă neputincioasă la asasinarea fratelui ei.

O menţiune specială i-a revenit filmului argentinian Los Duenos, regizat de Agustin Toscano şi Ezequiel Radusky. Premiul Societăţii autorilor şi compozitorilor dramatici (SACD), în valoare de 4.000 de euro, i-a fost acordat filmului canadian Le démantèlement, cel de-al doilea lungmetraj al cineastului canadian Sébastien Pilote.

În secţiunea dedicată scurtmetrajelor, cu premiul Découverte a fost recompensat Come and Play, regizat de cineasta rusă Daria Belova.

Premiul Canal+ a fost atribuit filmului Pleasure, de suedeza Ninja Thyberg.

Cea de-a 52-a ediţie a Semaine de la Critique, secţiune paralelă a Festivalului de la Cannes, destinată tinerilor cineaşti aflaţi la primul sau al doilea film din carieră, a prezentat în acest an şapte lungmetraje în competiţie şi alte trei în proiecţii speciale, şi zece scurtmetraje.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here