Dorotheea Petre şi Dragoş Bucurenci te aşteaptă la „Pina”

0
809

Dorotheea Petre şi Dragoş Bucurenci se alătură grupului de susţinători ai Pinei, primul film de artă 3D din lume, care intră în cinematografe din 9 septembrie. Prin intermediul lui, publicul românesc va face cunoştinţă cu munca uneia dintre cele mai apreciate şi mai originale coregrafe din dansul contemporan, Pina Bausch, care s-a stins fulgerător în vara lui 2009. Documentarul, un poem în imagini, a fost o provocare tehnică pentru regizorul Wim Wenders, care a filmat pentru prima dată în 3D.

Dorotheea Petre, premiată la Cannes în 2006 pentru rolul din Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii, îi invită pe spectatori să nu rateze evenimentul cinematografic al anului. Acelaşi mesaj transmite şi Dragoş Bucurenci, unul din cei mai cunoscuţi bloggeri şi activişti, care admite că cel mai mare regret de la TIFF este acela că nu a văzut filmul Pina. La Cluj, filmul a rulat cu casa închisă şi s-a clasat pe unul dintre primele locuri în preferinţele publicului.

În urmă cu trei săptămâni, Parada Film a iniţiat o campanie de promovare neconvenţională, „Tu ce faci din 9 septembrie?”, prin care a reuşit să angreneze diferite personalităţi din showbiz, media şi cultură în susţinerea filmului Pina, precum Maia Morgenstern, Victor Rebengiuc, Mihai Morar, Anca Rusu sau Farid Fairuz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here