Strangers Script Lab şi-a anunţat câştigătorii

0
455

Cei şapte finalişti selectaţi la prima ediţie a laboratorului de scenaristică Strangers Script Lab, organizat de Strada Film, cu sprijinul Uniunii Europene şi în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities, au fost anunţaţi astăzi. Proiectele au fost jurizate de oameni din industria filmului, media şi publicitate.

Finaliştii sunt:

Andra Chiriac – Once Upon a National Day (România)
Bogdan Mureşanu-  Where is Sophia? (România)
Cristina Bîlea – End of Summer (România)
Ivana Mladenovic – La liberté (Serbia)
Monica Mitarcă – Windows (România)
Pedro Collantes – Strangers (Spania)
Zadok Zemach – The Long Way to Bucharest (Israel).

În săptămâna 28 august – 4 septembrie, cei şapte aleşi vor petrece cea dintâi săptămână de studiu într-o cabană de vânătoare de la Micloşoara (Covasna), alături de specialişti din domeniu cu care vor discuta şi vor dezvolta proiectele aflate în prezent în stadiul de treatment pentru un scenariu de lungmetraj.

Printre cei care au jurizat proiectele se numără: Mathieu Darras (fondator Nisi Masa, director artistic Bratislava IFF, membru al Semaine de la Critique, critic de film Positif), Bogdan Şerban (prezentator Radio Guerilla), Andreea Esca, Şerban Alexandrescu (Creative Director Headvertising), Edward Lawrenson (critic de film Screen International, director artistic London Film Festival), Txell Bonnet Batala (scenarist, Barcelona), Marius Chivu (Dilema Veche) şi Cătălin Mitulescu.

Câţiva dintre aceştia vor fi prezenţi şi pe durata celei dintâi sesiuni de workshop de la Micloşoara, şi anume Edward Lawrenson, Txell Bonnet Batala, Cătălin Mitulescu, dar şi cunoscutul fotograf Benoit Paillé din Australia, renumit pentru proiectul lui foto intitulat „Strangers” (www.benoitp.com). La finalul săptămânii – în weekendul 2-4 septembrie – celor prezenţi deja în laborator li se vor alătura Alex Munteanu (producător de film), Şerban Alexandrescu, Marius Chivu, Andreea Esca, Daniel Mitulescu, Tudor Jurgiu (regizor), Raluca Mănescu (scenarist) şi alţi invitaţi, pentru a lua parte la discuţii.

Cu o săptămână înainte de a doua sesiune, participanţii vor trimite scenariile în stadiul de prim draft, care vor fi discutate ulterior în timpul celei de-a doua săptămâni, în cadrul unor pitch-uri la care vor participa producători de film. Cel mai bun lungmetraj apreciat de comisie va fi premiat cu 2000 de euro la sfârşitul laboratorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here