„Autobiografia”, nominalizată la cele mai importante distincţii pentru non-ficţiune

0
333

Filmul lui Andrei Ujică, Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu, a fost nominalizat la Cinema Eye Honors, cele mai importante distincţii dedicate filmului de non-ficţiune. Lansate în 2007, premiile recompensează măiestria şi inovaţia în non-ficţiune, promovând elita artei de gen.

Pelicula este nominalizată la categoria Spotlight, menită să scoată în evidenţă filme care ar merita mai multă promovare şi recunoaştere în Statele Unite. Spotlight este singura categorie care ia în calcul filme ce nu au rulat în Statele Unite. Anul viitor, „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” ar putea deveni eligibilă la celelalte secţiuni – cel mai bun film de non-ficţiune, regie, editare etc. – dacă va fi proiectată în cinematografele americane.

Nominalizările sunt decise de 25 dintre directorii celor mai importante festivaluri axate pe producţii de non-ficţiune, ca Sundance, Woodstock, Copenhaga, Tribeca sau Silver Docs.

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate Steam of Life, regizat de Joonas Berghäll şi Mika Hotakainen, Nostalgia de la Luz, de Patricio Guzman, La Bocca del Lupo, de Pietro Marcello, şi The Arbor, regizat de Clio Barnard.

Gala anuală Cinema Eye Honors va avea loc pe 18 ianuarie 2011, la Museum of the Moving Image din New York, una dintre cele mai prestigioase instituţii din lumea filmului.

Filmul a avut premiera în cinematografele din România pe 29 octombrie şi îşi continuă traseul în sălile din Cluj, Craiova şi Mediaş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here