Weekend de film chilian la Cinemateca Union

1
360

În weekend-ul  27-29 ianuarie, la Cinemateca Union ( Str. Ion Câmpineanu 21) vă aşteaptă cinci filme chiliene, toate lungmetraje de debut semnate de cineaşti care „comentează, subminează şi sfârşesc prin a reconstrui tradiţia filmului sud-american”.  Poveşti despre fascinaţia opiului contemporan – fotbalul, cine-vérité cu mize sociale şi psihologice, blesteme ascunse între notele unei partituri muzicale, parfumul nostalgic al radioului de demult – toate într-un regal cinematografic cu aerul proaspăt al unui continent nu foarte îndepărtat. Unul dintre ele, La Sagrada Familia, în regia lui Sebastian Lelio, a câştigat trofeul TIFF în 2007 şi a fost unul dintre cele mai discutate filme ale ediţiei.

Evenimentul este organizat de Ambasada Chile şi Institutul Cervantes din Bucuresşi, cu sprijinul Ministerului Culturii din Chile şi al Arhivei Naţionale de Film a României.

Filmele sunt proiectate în versiunea originală, cu subtitrare în limba engleză. Biletele se pun în vânzare la casa de bilete a Cinema Union.

Vineri, 27 ianuarie, ora 19:00

Fuga (Chile, Argentina, 2005)
Regia: Pablo Larraín
Durata: 110 min.

Montalbán este un muzician prins în capcana unei compoziţii neterminate. Pe când era copil, a fost martor la uciderea surorii lui în timp ce cânta la pian, iar din acest omor, în mod accidental, a rezultat o compoziţie. Eliseo Montalbán se transformă într-un muzician obsedat, zdruncinat mental, închis în bucla acelei bucăţi muzicale: compozitorul unei muzici mortale, avangardiste. După mulţi ani, un alt compozitor încearcă să recupereze simfonia originală, fără să ştie ce pericole se pot afla în spatele acestui demers.

Sâmbătă, 28 ianuarie, ora 18:00

Radio Corazón, Historias del Chacotero Sentimental (Chile, 2007)
Regizor: Roberto Artiagoitía (Rumpy)
Gen: Comedie
Durata: 100 min.

Refăcând cel mai de succes program radiofonic din istoria radiodifuziunii chiliene, filmul prezintă trei poveşti amuzante, controversate, senzuale şi romantice, bazate pe experienţe reale povestite lui Rumpy de către ascultătorii săi.

ora 20:00

La Sagrada Familia ( Chile, 2006)
Regia: Sebastián Lelio
Gen: Drama
Durata: 99 min.

Masa de Paşti, cu familia în formaţie completă, întoarce pe dos weekendul amfitrionilor, în această sofisticată comedie dramatică. Este Vinerea Mare: începutul unui cataclism familial.

Duminică, 29 ianuarie, ora 18:00

Sábado ( Chile, 2003)
Regia: Matías Bize
Gen Drama
Durata: 65 min.

Filmul relatează o ora din existenţa unei tinere care află, cu câteva minute înainte să se căsătorească, faptul ca logodnicul ei are o amantă. Îmbrăcată în rochie de mireasă şi furioasă, tânara aleargă prin tot oraşul cu dorinţa de a se răzbuna. Pe durata acestui periplu, un cameraman va înregistra tot ce se întâmplă fără să taie ceva din film.

ora 20:00

Historias de Fútbol (Chile, 1997)
Regia: Andrés Wood Montt
Gen: Comedie
Durata: 90 min.

Unei vedete a echipei de fotbal dintr-un cartier al oraşului Santiago de Chile i se oferă o mită şi posibilitatea de a intra în circuitul profesionist de fotbal. Însă el nu realizează că riscă să trădeze ceva mult mai important decât loialitatea faţă de echipa din care face parte…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here