„Aurora” vine pe 1 mai. La HBO

0
593

Dacă rămâneţi acasă pe 1 mai, deschideţi televizoarele: HBO România difuzează 15 producţii autohtone, în Ziua Filmului Românesc. În premieră la TV, puteţi urmări Aurora lui Cristi Puiu, Căutare – regia Ionuţ Piturescu, Căpşuni în aprilie, de Cornel Mihalache, Oxigen, semnat de Adina Pintilie, 10 – în regia lui Dorian Boguţă, şi Apele tac – de Anca Miruna Lăzărescu.

Premiat anul trecut în Quinzaine des Réalisateurs, la Cannes, Căutare este un film „despre doi prieteni care au o căruţă drept casă şi un cal drept tovarăş. Trăiesc simplu, fără lucruri împovărătoare, nu duc cu ei nici măcar un ceas. Dar încă mai au timp, cum spune un vechi proverb asiatic”.

În Căpşuni în aprilie – prezentat la TIFF în 2009 – un tată (Mircea Albulescu) şi fiul său (Dan Aştilean) se reîntâlnesc după 3 ani în care nu şi-au mai vorbit. Tatăl este pe moarte, aşa că este timpul pentru o ultimă discuţie serioasă.

Ultra-stilizatul Oxigen este o colecţie de clişee despre regimul comunist puse sub umbrela unei imagini reuşite. Tot din comunism şi-a extras subiectul şi Apele tac, selecţionat la Berlinală şi premiat la NexT. Gregor (Toma Cuzin) şi Vali (Andi Vasluianu) vor să fugă din ţară, trecând Dunărea înot. Amândoi au nevoie unul de altul, însă primul protestează când tovarăşul său vrea să-şi aducă şi soţia.

Programul complet:

ora 12:45
Circul Vesel
Regia: Claudiu Mitcu

ora 13:40
Caviar (Icre negre)
Regia: Răzvan Săvescu

ora 14:00
Trenul foamei
Regia: Viorel Timaru

ora 14:30
Căutare
Regia: Ionuţ Piturescu

ora 15:05
Derby
Regia: Paul Negoescu

ora 15:25
Căpşuni în aprilie
Regia: Cornel Mihalache

ora 15:50
Medalia de onoare
Regia: Călin Peter Netzer

ora 17:35
Oxigen
Regia: Adina Pintilie

ora 18:20
Colivia
Regia: Adrian Sitaru

ora 18:40
Lord
Regia: Adrian Sitaru

ora 19:05
10
Regia: Dorian Boguţă

ora 19:25
Apele tac
Regia: Anca Miruna Lăzărescu

ora 20:00
Aurora
Regia: Cristi Puiu

ora 01:15
The Shukar Collective Project
Regia: Matei-Alexandru Mocanu

ora 02:35
Marţi, după Crăciun
Regia: Radu Muntean

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here