În culisele știrilor – „Redacția”, un nou serial pe HBO

0
780

Redacţia/ The Newsroom, un serial creat de Aaron Sorkin (Oscar pentru scenariul The Social Network) și produs de HBO, poate fi văzut  în România de săptămâna aceasta, la scurtă vreme după premiera în Statele Unite, pe HBO și HBO GO (primul episod  e disponibil gratuit).

Reacțiile criticilor americani după primul episod sunt în general favorabile. Redacţia aruncă o privire în culisele programului de ştiri al reţelei de televiziune fictive ACN (scenariul ar fi fost inspirat, se pare, de CNN) și în viețile celor care îl realizează.

Protagoniști sunt Jeff Daniels (nominalizat la Globul de Aur pentru rolurile din The Squid and the Whale, Something Wild şi The Purple Rose of Cairo) în rolul unui prezentator de ştiri celebru, și Emily Mortimer, în ipostaza de producător executiv al emisiunii şi fostă iubită a prezentatorului.

Îi completează Sam Waterston (Law & Order), şeful secţiei Ştiri, un alcoolic cu principii, John Gallagher Jr. – producătorul plin de resurse al emisiunii; Alison Pill (In Treatment), ca fostă voluntară devenită producătoare. Dev Patel (Slumdog Millionaire), un tânăr angajat, Olivia Munn – analista financiară sexy, și Jane Fonda, în rolul şefei companiei care deţine ACN.

Deși cadrul e unul fictiv, evenimentele prezentate  au avut loc în realitate – de la deversarea de petrol din 2010, la controversa din Arizona legată de emigrare, încheind cu Occupy Wall Street.

Începând din 25 iunie, primul episod este disponibil timp de 4 săptămâni gratuit pe HBO GO, serviciul de video-on-demand. Cele 10 episoade ale primului sezon vor rula în fiecare luni, de la 20.00, pe HBO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here