„Principii de viaţă” intră în cinematografe din 30 septembrie

0
513

Cel de-al doilea lungmetraj semnat de regizorul Constantin Popescu şi singurul românesc din competiţia de anul acesta a TIFF-ului, Principii de viaţă, va avea premiera în cinematografe pe 30 septembrie.

Premiat pentru regie la festivalul de la Cluj, Principii de viaţă a avut premiera mondială anul trecut la Festivalul Internaţional de la San Sebastian.

Este povestea unui bărbat care, la prima vedere pare a avea tot ce îşi doreşte: o familie, o casă, bani. Cu o zi înaintea plecării în concediu Emilian Velicanu trebuie să lase în Bucureşti toate lucrurile rezolvate. Însă lucrurile se decalează uşor, iar întârzierile zilei se adună şi pretenţia lui Velicanu de a controla jovial propria lui viaţă şi vieţile celor din jur apare din ce în ce mai absurdă şi mai dureroasă. Criza de la sfârşitul zilei îl pune în faţa întrebării dacă este cu adevărat realizat şi fericit, iar Velicanu trebuie să afle dacă are sau nu puterea de a răspunde onest la această întrebare. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu.

În Principii de viaţă, Vlad Ivanov joacă în primul său rol principal într-un lungemtraj. În distribuţie mai figurează Rodica Lazăr şi Gabriel Huian – cunoscut publicului din mediumetrajul Marilena de la P7, de Cristian Nemescu).

Filmul este o coproducţie Hi Film Productions, Scharf Film şi Tandem Film. Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, SEE Cinema Network, McCann Erikson, Cityplex, Teleclub şi HBO România.

În prima săptămână (30 septembrie – 6 octombrie), lungmetrajul va rula în Bucureşti la Hollywood Multiplex, Movieplex Plaza România), Grand Cinema Digiplex (Băneasa Shopping City), Cinema City (AFI Cotroceni), The Light Cinema (Liberty Center), Noul Cinematograf al Regizorului Român, Cinema Scala. În Cluj va fi proiectat la Odeon Cineplex (Polus Center) şi Cinema City (Iulius Mall), iar în Constanţa la Cityplex (Tomis Mall), urmând ca în săptămânile viitoare să ajungă în cinematografele din toată ţara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here