Un expert în efecte vizuale de la Pixar vine la Anim’est

0
383

Unul dintre cele mai importante studiouri de animaţie din lume, Pixar, îşi trimite un reprezentant la Anim’est (5 – 14 octombrie).  Daniel McCoy (foto), cel care a creat efectele vizuale pentru o serie de filme cunoscute şi premiate precum A Bug’s Life, Toy Story 2, Monsters Inc., Finding Nemo, Up, Toy Story 3, The Incredibles şi Ratatouille va vorbi despre animaţie la Cinema Patria, joi, 11 octombrie, de la ora 19.00.

Potrivit organizatorilor, Daniel McCoy şi-a început aventura în lumea animaţiei la Pixar, în anul 1989, lucrând pentru pentru o serie de lung şi scurt metraje. A fost unul dintre primii oameni care au lucrat cu faimosul software dezvoltat de către Pixar, RenderMan, un plug-in compatibil cu cele mai importante platforme software de animaţie 3D.

Recent, McCoy a fost regizor tehnic pentru La Luna, filmul de scurtmetraj nominalizat anul acesta la Oscar. Scurtmetrajul prezintă prima zi de muncă a unui băieţel. Alături de tatăl şi bunicul său, micuţul pleacă într-o aventură noctură pe mare într-o barcă. Iniţiat simbolic în lumea masculină prin oferirea unei şepci, acesta îşi dă seamna că lucrurile sunt mai complicate decât îşi imagina. Scurtmetrajul va fi proiectat în cadrul prezentării susţinute de Daniel McCoy la Anim’est.

În prezent, animatorul lucrează la continuarea aventurilor din Monsters, Inc. şi Finding Nemo. Cele două pelicule vor fi lansate în format 3D în 2013, respectiv 2016.

Pixar Animation Studios este una dintre cele mai importante case de producţie cinematografice specializate în „computer generated imagery” (CGI), animaţia digitală computerizată.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc in perioada 5-14 octombrie, la Cinema Patria, Studio şi Club Control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here