„După dealuri” intră în cinematografele din România

0
359

După o premieră de gală cu peste 1000 de invitaţi, la Cinema Patria din Bucureşti, După dealuri, în regia lui Cristian Mungiu, îşi începe traseul prin ţară, urmând să ajungă, în următoarele săptămâni, în peste 40 de oraşe. La proiecţia desfăşurată în prezenţa lui Cristian Mungiu, a actorilor şi a echipei au luat parte personalităţi din cultură, media, cinematografie sau sport precum Lucian Pintilie, Nae Caranfil, Florin Şerban, Cristian Tudor Popescu, Andreea Raicu, Amalia Enache sau tenismenii Horia Tecău şi Marius Copil.

În prima săptămână, filmul scris și regizat de Cristian Mungiu și inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran va putea fi văzut și de spectatorii din Timișoara, Arad, Cluj, Iaşi, Craiova, Constanţa, Bacău, Pitești, Ploiești, Târgu Mureș, Brașov, Brăila sau Tulcea.

În luna noiembrie, pelicula propusă de România la Oscarul pentru Cel mai bun film străin va putea fi vizionată și la Sibiu, Piatra Neamț, Oradea, Deva, Botoșani, Alba Iulia, Bistrița, Râmnicu Vâlcea și în alte localități. Filmul va ajunge și în orașe care nu mai dispun de cinematograf precum Alexandria, Slobozia, Miercurea Ciuc sau Lugoj, iar proiecțiile vor fi organizate în case de cultură, teatre sau alte spații pentru spectacole.

Detalii despre orașele și sălile unde rulează După dealuri vor putea fi găsite în permanență pe site-ul filmului www.dupadealuri.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here