Concursul The Pitch la NexT: 5.000 de euro pentru un scurtmetraj

0
558

NexT_meetings

Concursul de proiecte de scurtmetraj The Pitch va fi organizat pentru prima dată în România, în cadrul Festivalului Internațional de Film NexT (3–7 aprilie). Competiția inițiată de ShortsTV este găzduită anual de mai multe festivaluri importante, inclusiv de cel de la Cannes, și oferă șansa unei finanțări de 5.000 de euro pentru producția unui scurtmetraj. 

Potrivit unui comunicat, participanții trebuie să aibă cel puțin un film scurt în portofoliu și un proiect nou de scurtmetraj, cu un buget mai mic de 10.000 de euro și o durată maximă de 12 minute. Înscrierile vor începe pe 15 martie și se vor încheia pe 23 martie, la ora 23.59, ora României. Candidaturile trebuie să conțină un sinopsis al filmului, concepția regizorală, bio-filmografia regizorului și un showreel de 45 de secunde din lucrările anterioare.

Cei acceptați vor fi invitați apoi la The Pitch, care va avea loc pe 3 aprilie, la NexT 2014. Fiecare participant va avea exact 2 minute și 15 secunde ca să își vândă ideea în fața camerei de filmat, în limba engleză, dintr-o singură încercare. Toate prezentările vor fi postate apoi pe pagina de Facebook a ShortsTV, în dimineața de după susținerea lor, pe 4 aprilie. Cele cinci prezentări care adună cele mai multe „Like”-uri până duminică, 6 aprilie, vor ajunge pe lista scurtă The Pitch. Doar acestea cinci vor fi prezentate apoi unui juriu de specialiști, care va decide câștigătorul. Acesta va fi anunțat la gala de închidere a NexT, pe 7 aprilie.

În completarea concursului The Pitch, NexT organizează, pentru prima dată, NexT Short Film Market, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Duminică, 6 aprilie, cei selecționați la The Pitch vor avea, în plus, șansa să-și prezinte proiectele în fața a 20 de producători români și străini, în cadrul unei serii de întâlniri individuale.

Cineaștii vor avea câte zece minute la dispoziție pentru a stabili contacte și a convinge producătorii de valoarea proiectelor lor. Printre producătorii invitați se numără Vicky Miha (Boo Productions, Grecia – compania care a produs două dintre cele mai premiate filme grecești recente, Dogtooth și Attenberg), Gábor Osváth (Filmfabriq Ltd., Ungaria), Konstantina Stavrianou (Graal S.A., Grecia), Yorgos Tsourgiannis (Horsefly Productions, Grecia) și Katya Trichkova (Contrast Films Ltd., Bulgaria).

The Pitch este organizat în România de ShortsTV, primul canal global în HD dedicat scurtmetrajelor, și Romtelecom.

Cea de-a opta ediție NexT va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro și Ceainăria Cărturești, între 3 și 7 aprilie.

Detaliile despre înscrierea la concursul The Pitch pot fi consultate aiciRegulamentul complet, pe site-ul www.shorts.tv.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here