Radu Beligan pe Walk of Fame-ul românesc: „Nu sunt obişnuit cu laudele”

1
298

Cel mai longeviv actor român, Radu Beligan (92 ani), a primit astăzi – de Ziua Mondială a Teatrului – o stea pe Walk of Fame-ul din Piaţa Timpului, în apropierea centrului istoric al Bucureştiului. Varianta românească a celebrului bulevard hollywoodian, un proiect iniţiat de magazinul Cocor şi Teatrul Metropolis, a debutat în ianuarie 2011 cu două stele acordate lui Florin Piersic şi Victor Rebengiuc.

„Nu sunt obişnuit cu laudele, nu nu-mi plac laudele. Credeţi-mă, vă jur, nu-mi place să mi se spună că sunt grozav. Nu cred că există unul mai grozav ca altul. În artă, lucrurile sunt foarte imprecise. Dar ceea ce ştiu e că mi-am pus tot sufletul şi toată viaţa mea în slujba teatrului românesc şi că, în vremuri grele, am izbutit – aşa, cu ajutorul lui Dumnezeu – să fac ca teatrul românesc să fie cunoscut în lumea întreagă”, a spus Radu Beligan, citat de Hotnews.ro.

„Am văzut că unii călcau peste stelele de pe Walk Of Fame. N-aş vrea ca cineva să calce pe numele meu”, a adăugat actorul, adresându-se apoi politicienilor care gestionează, de la depărtare, soarta teatrului românesc. „Aş profita de situaţie să-i rog pe toţi politicienii care se ocupă de destinele noastre să vină la teatru: nici nu ştiu ei ce-i aşteaptă! Teatrul este unul din cele mai minunate lucruri care există astăzi în România: ieftin şi miraculos. I-aş ruga să vină… îi invităm şi gratis, dar să vină să ne vadă”.

Radu Beligan, născut pe 14 decembrie 1918 în satul Galbeni, din comuna Filipeşti, Bacău, are în spate peste şapte decenii de roluri în teatru. În prezent, joacă pe scena Teatrului National în spectacolul Egoistul, în regie proprie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here