A început Dakino 24

0
446

Poster_23_Final_70X100

Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO a debutat joi, 26 martie, ora 20.00, la Cinema PRO, cu proiecţia în premieră în România a filmului Still Alice, regizat de Richard Glatzer şi Wash Westmoreland. Pelicula i-a adus lui Julianne Moore un Oscar pentru interpretare, anul acesta.

The Second Best Exotic Marigold Hotel, în regia lui John Madden, cu Maggie Smith, Richard Gere, Bill Nighy, Dev Patel şi Judi Dench va închide ediția duminică, 29 martie, ora 20.00, la Cinema PRO. Restul proiecţiilor din cadrul DaKINO 24 au loc la Hollywood Multiplex Bucureşti Mall.

Ca noutate, DaKINO 24 organizează proiecţii speciale adresate copiilor şi seniorilor din centrele de zi din Sectorul 3 Bucureşti. Astfel, Cei 6 Supereroi/ Big Hero 6, câştigător al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film de animaţie în 2015, precum şi Mielul Shaun- Filmul/ Shaun The Sheep Movie vor fi prezentate pentru cei mici la festival, în timp ce seniorii sunt aşteptaţi la o proiecţie specială The Second Best Exotic Marigold Hotel.

În premieră în România vor fi prezentate și Boychoir, cel mai recent film în regia lui François Girard, cu Dustin Hoffman şi Kathy Bates, film inclus în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto în 2014,  și Sthorzina, scurtmetrajul semnat de Dan Radu Mihai, inclus în competiţia internaţională de la Clermont-Ferrand în 2015.

DaKINO este organizat de Primăria Sectorului 3, în parteneriat cu Asociaţia FAMart şi Fundaţia DaKINO, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Programul poate fi consultat și descărcat de aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here