„Fii Super!”. Festivalul adolescenților așteaptă înscrieri

0
145

super_call for entriesSUPER, festivalul de filme făcute de adolescenți, deschide înscrierile pentru a treia ediție a evenimentului, care va avea loc între 11 și 14 iunie, la Cinema Studio. Până pe 20 aprilie, tinerii pasionați din întreaga țară, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, sunt așteptați să-și trimită scurtmetrajul pentru a participa la singurul festival de filme făcut de și pentru adolescenți.

Ei pot trimite filmul sau un link unde acesta poate fi vizionat, însoțit de formularuli standard la adresa de e-mail superfestival@outlook.com sau ca mesaj către https://www.facebook.com/Superadolescentii.

Ediția din acest an va fi precedată de organizarea de către Asociația Vira, pe parcursul lunii mai, a atelierului „Primul meu film documentar”, dedicat liceenilor. Asociația Vira a dezvoltat în ultimii trei ani un model de educație nonformală prin implicarea activă a tinerilor în problemele comunității și în realizarea de filme documentare. Programul festivalului cuprinde și o expoziție de fotografie realizată de adolescenți, dar și o incursiune în cinematografie prin intermediul cursului de istorie a filmului susținut de criticul de film Ileana Bîrsan.

Creat la inițiativa unui grup de liceeni, SUPER oferă adolescenților ocazia să-și proiecteze propriile filme la un festival ce le este dedicat, să înveţe cum se face un film documentar şi să realizeze prima producţie de acest gen, precum și să învețe despre istoria filmului, în contextul absenței unui curs extensiv de cinematografie în licee.

Ediția din acest an are loc cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Uniunii Cineaștilor din România și Cărturești. Regulamentul complet pentru înscrierea scurtmetrajelor se găsește pe pagina Facebook și pe website-ul festivalului, www.superfestival.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here